Thomas Vinterberg | Tanska, Ruotsi, Alankomaat | 2016 | 112 min
Kampus Kino ti 27.9. klo 18

Erik saa perinnöksi ylisuuren talon, johon he vaimonsa Annan ja tyttärensä Frejan kanssa päättävät jäädä asumaan. Asumiskustannukset ovat suuret, mutta talossa on paljon ylimääräistä tilaa. 60-luvun hengessä Anna ehdottaa, että mitäs jos pyydetään muitakin tänne asumaan. Näin syntyy kommuuni. Lopputuloksena on vaivaannuttavia hetkiä, realistista tilannekomiikkaa ja samaistuttavia ihmiskohtaloita.

Elokuvan keskiössä on Erikin perhe sekä heidän monimutkaiset keskinäiset suhteensa, kommuunin muut jäsenet jäävät toimiviksi sivuhahmoiksi. Mustasukkaisuus ja kaipaus voivat musertaa ihmisen. Idealismi karisee todellisuuden tieltä eikä kukaan pysty järkeilemään pois perimmäisiä tunteitaan.

Thomas Vinterberg onnistuu jälleen luomaan tehokkaan draamaelokuvan, joka välttää monet kliseet eikä sorru moralisointiin. Hahmot tuntuvat oikeilta ihmisiltä kaikkine heikkouksineen, ja heidän typerienkin valintojensa motiivit pystyy ymmärtämään. Ei leffa aivan Jahdin tai Juhlien tasolle yllä, mutta kertoo siitä, että Vinterberg on edelleen yksi Tanskan mielenkiintoisimmista ohjaajista.

Arvosana: 4/5