Sinkun itsetutkiskelua

Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita (Atena)

Suosittua Sinkkublogia kirjoittavan Henriikka Rönkkösen kirja on saanut paljon huomiota. Ei ihme, sillä sinkkuelämän perusasioihin voi varmasti jokainen samaistua. Jos ei ole itse harrastanut ihastuksensa stalkkaamista, on varmasti yrittänyt puhua järkeä deitin takia flipanneelle ystävälle.

Tutut teemat ihastumisista ja särkyneistä sydämistä ovat teoksen vahvuus, mutta yllättäen myös heikkous. Kirja alkaa humoristisella Esi(leikki)puheella, mutta tunnelma latistuu Rönkkösen sorruttua latteuksiin ja itsestäänselvyyksiin. Rönkkönen ei löydä uusia keinoja sanallistaa sinkkuelämän vaikeutta. Vaginan ja nännikarvan tapaisten sanojen ripottelu tekstiin ei vielä tee siitä hauskalla tavalla räävitöntä.

Jotain voimauttavaa – jos sallinette sanan käytön – kirjassa kuitenkin on. Sinkkuelämän vaikeudet ovat universaaleja.