Kuninkaan komeat muistelmat

Jari Litmanen: Litmanen 10 (Tammi)

Kaikkien aikojen parhaan suomalaisen jalkapalloilijan kertomus jalkapallomaailman huipulta on oivallista luettavaa kaikille urheilu- ja jalkapallofaneille. Kirja etenee kronologisesti, joskin Litmanen eksyy paikoin kulloisenkin kappaleen aiheesta. Tästä johtuen tietyt teemat toistuvat kirjassa moneen otteeseen.

Kokonaisuutena teos on silti erittäin mielenkiintoinen. Jalkapalloromantikkoja kiinnostaa varmasti tietää, kuinka muuan Johan Cruyff soitti alle parikymppiselle pojalle ja kysyi häntä Barcelonan harjoituksiin. Tai kuinka Liverpoolin manageri hiippaili Litmasen hotellihuoneeseen takakautta puutarhan poikki lippalakki päässään ja kaulukset ylhäällä.

Litmasen uraan mahtuu niin voittoja kuin pettymyksiäkin, mutta palo jalkapalloon ei ole koskaan sammunut.

 

Lue lisää:

Kunnian kahdet kasvot (18.10.2012)