JYYn keskustoimisto muutti kesällä Multitronicin myymälän (ent. Kampus Data) yläkertaan. Kuva: Unto Luoto
JYYn keskustoimisto muutti kesällä Multitronicin myymälän (ent. Kampus Data) yläkertaan. Kuva: Unto Luoto

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan taloushallintoa koskevat yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. 8. syyskuuta päättyneiden yt-neuvotteluiden lopputuloksena JYY ulkoistaa pääkirjanpidon ja irtisanoo yhden henkilön taloushallinnostaan. JYYn hallitus vahvisti neuvottelujen tuloksen 11. syyskuuta.

Yt-neuvottelujen taustalla oli Kampus Data Oy:n yrityskauppa, jonka seurauksena JYYn taloushallinnon työmäärä väheni merkittävästi. Yt-neuvottelut koskivat alun perin neljää työntekijää taloushallinnossa.

JYYn johdon mukaan taloushallinnon muut osa-alueet tulevat säilymään JYYn omassa hoidossa, eikä muihin irtisanomisiin ole tarvetta.

JYYn tiedottaja ja neuvotteluissa työntekijöiden luottamushenkilönä toiminut Oskari Rantala oli pettynyt siihen, että osa-aikaistamista ei neuvotteluissa otettu huomioon todellisena vaihtoehtona.

”Työntekijäpuoli oli sitä mieltä, että taloudellisten hyötyjen laskelmat eivät olleet täysin uskottavia. Erityisesti harmittaa se, että osa-aikaistamista ei harkittu riittävän perusteellisesti, vaikka se olisi ollut inhimillisempi ja toiminnan kannalta perustellumpi vaihtoehto. Johto kuitenkin vakuutti neuvotteluissa, että sillä ei ole muita ulkoistamissuunnitelmia.”

 

Lue lisää:

Ylioppilaskunta aloitti vaivihkaa YT:t (27.8.2015)

Kampus Datan enemmistö myyty vaasalaiselle Multitronic Oy:lle (22.1.2015)