Kuva: Perttu Puranen
Kuva: Perttu Puranen

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta myi tänään perjaintaina osake-enemmistönsä Kampus Data Oy:stä vaasalaiselle Multitronic Oy:lle. Tähän asti Kampus Data Oy on ollut täysin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistama tytäryhtiö. Yritysjärjestelyissä JYY myi pois 71% osake-enemmistön Kampus Datasta.

Gummeruksenkadun myymälä jää pitkällä vuokrasopimuksella paikalleen nykyiseen JYYn omistamaan kiinteistöön. Liikkeeseen tulevat sekä Multitronic että iTronic -myymälät. Samalla Kampus Data -nimi häviää katukuvasta.

Multitronic Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tom Kecklundin mukaan opiskelijat ovat jatkossakin liikkeen ydinasiakaskuntaa. Hän lupaa, että liike tarjoaa myös tulevaisuudessa alennuksia opiskelijoille.

 

Tietotekniikan laite- ja palvelumyyntiin ja tuotantoon erikoistuneen Kampus Datan toiminta on ollut jo pitkään kannattamatonta. Vuonna 2013 yhtiö teki tappiota 90 500 euroa. Viime  vuonna tappiota kertyi vielä vahvistimattoman laskelman mukaan noin 870 000 euroa.

Viime vuoden tappiot selittyvät yleisen markkinatilanteen lisäksi yhtiön laajoilla sopeuttamistoimenpiteillä, joilla tulosta pyrittiin paikkaamaan. Kampus Data muun muassa vähensi henkilöstöään ja yhtiön johto vaihdettiin. Lisäksi yhtiö luopui Kampus Kirja -kirjakaupastaan sekä myymälästään Tampereella.

”JYY hyötyy kaupasta siten, että suurin liiketoiminnallinen riski katoaa. JYYn ei tarvitse enää jatkossa pääomittaa yhtiötä, ja se pystyy keskittymään ydintoimintaansa, kuten asuntojen ja asuinalueiden kehittämiseen opiskelijoille”, JYYn toimitusjohtaja Marko Huttunen kommentoi kauppaa.

Kampus Datan nykyisestä henkilöstöstä kuusi siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

 

Kokouksessaan edustajisto päätti myös muuttaa Kampus Datan vuokra- ja muita velkoja noin 100 000 euron edestä pitkäaikaiseksi pääomalainaksi. Jo viime joulukuussa edustajisto teki päätöksen Kampus Data Oy:n pääomittamisesta 0-300 000 eurolla, jos pääoman pitäminen positiviisena sitä edellyttää. Todennäköisesti vuoden 2014 tulos edellyttää täysmittaista pääomittamista.

Kampus Data on perustettu vuonna 1987. Myös muilla ylioppilaskunnilla on ollut vastaavaa liiketoimintaa, mutta ne ovat luopuneet siitä jo aiemmin.

 

Juttua päivitetty 23.1. klo 11.07.