Asennetta, perkele!

Raatoämpäri: Tuomiojärvi (omakustanne)

Punk ei koskaan kuole, sanoi kerran Klamydian Vesku Jokinen. Se aina joskus katoaa ja jää maan alle nukkumaan odottaen aikaa, jolloin sitä taas tarvitaan. Ja kun ihmiskunnalle koittavat huonot päivät, se ryömii limaisena esiin pimeästä kolostaan ja antaa sanomansa kuulua. Se piiskaa ahneet poliitikot ja rikkaat loiseläjät kuriin ja nuhteeseen, jakaa voimia raa’alla energiallaan ja kertoo musiikissaan kaiken, mikä tässä maailmassa on niin saatanasta. Nyt on punkin aika.

Jyväskyläläinen punkyhtye Raatoämpäri on sen erinomaisesti tajunnut ja toteuttanut levyssään, jossa kuuluu hard core punkin sydän: asenne ja sanoma. Biisit ovat sopivan lyhyitä ja niiden lyriikat osuvat nappiin, kuten kappaleessa Veroparasiitti:

 

Paratiisijohtajat horisonttiin kurvaa,

Goldman & Sachs tekee finanssimurhaa.

Sosialismi jäi jo kauas taakse.

Miksi lasku jää kuitattavaksi meille?