Kuvat: Joonas Pikkarainen
Kuvat: Joonas Pikkarainen

Toinen festaripäivä oli kokonaisuudessaan äärimmäisen rock-painotteinen. Asiaa harmitteli lähinnä elektronisen musiikin perässä Jyrockiin tullut Annika Mällinen.

Jos kyseessä olisi olleet pelkät rockfestarit rap-mausteilla, kokonaisuus olisi Mällisen mielestä ollut todella onnistunut. Artistikattauksessa oli kuitenkin hänen makuunsa liikaa samankaltaisuutta ja tasapaksuutta.

Kolmatta kertaa Jyrockiin osallistunut Mällinen oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa pelkästään yleisön joukossa. Aiempina kertoina Mällinen on itse ollut esiintymässä ja talkoolaisena. Eniten kehittämistä hänen mielestään vaatisi terassiteltta, joka vuosi toisensa perään on kylmä ja vähiten koristeltu. Se on harmillista, sillä muuten festareiden yleisilme on yleensä hyvinkin onnistunut.

Juhlavuoden erikoisuudelle, videojuonnoille, Mällinen ei juurikaan lämmennyt.

”Onhan se ihan eri asia, onko joku personoidusti juontamassa vai ei, mutta ymmärtäähän tämän kun on juhlavuosi”, Mällinen pohdiskeli.

Mällisen mukaan videojuonnot kuitenkin toteutettiin hyvin. Joukosta löytyi kuuluisien muusikoiden henkilökohtaisia muistoja Jyrockista yleisluontoisempien juontojen lomassa. Muusikoiden kommentteja oli hauska kuulla ja ne toivat tilaisuuteen oman vivahteensa. Ne olivat vähän kuin syntymäpäiväkortteja Jyrockille.

Jaakko Eino Kalevi esiintyi Jyrockissa perjantaina.
Jaakko Eino Kalevi esiintyi Jyrockissa perjantaina.

Vaikka Mällinen ei osallistunut festareille kenenkään erityisen artistin takia, hän totesi Jaakko Eino Kalevin olleen hänen oma henkilökohtainen suosikkinsa.

”Me oltiin festareiden parhaat”, komppasi myös yleisön joukossa molempina päivinä pyörinyt Jaakko Eino Kalevi.

Perjantaina mies ehti tosin nähdä vain alkuillan esiintyjät. Niistä mieleen jäi parhaiten The Hearing, jonka keikkaa mies kiittelee.  Muuten muiden yhtyeiden kuunteleminen ei juurikaan vaikuttanut miehen esiintymisfiiliksiin. Festaritunnelmaan päästiin, ei muuta.

Kokonaisuutena Jyrock oli Jaakko Eino Kalevin mielestä tänäkin vuonna hyvä. Kuinka mones kerta tämä sitten oli?

”Sadas”, mies toteaa vakavalla naamalla.

Lue lisää:

Asennemusiikkia puhtain jauhoin – raportti Jyrockin lauantaista (19.4.2015)

30, flirty and thriving – raportti Jyrockin perjantaista (18.4.2015)

Minä se olin! – kertomuksia Jyrockin kulisseista (18.4.2015)

BRNS – saunasta keikkalauteille (18.4.2015)