BRNS Jyrockin lavalla. Kuvat: Joonas Pikkarainen
BRNS Jyrockin lavalla. Kuvat: Joonas Pikkarainen

Belgialainen BRNS-yhtye tunnetaan maailmalla kokeilevasta indiepopistaan. Lempeänoloinen nelikko vaikuttaa keikan päätteeksi avoimelta ja hyväntuuliselta, vaikka yöunia kertyi edellisenä yönä kuulemma vain kolmisen tuntia.

Helposti lähestyttävät miehet ovat sympaattisia, mutta pahoittelevat puutteellista englanninkielen taitoaan. Yhtyeen kitaristi Diego Leyder uskaltautuu kuitenkin kertomaan vähän BRNS:in ensimmäisestä Suomen keikasta ja bändin fiiliksistä.

Leyder korostaa yhtyeen jäsenten nauttivan matkustelusta ja uuden kokemisesta.

”Haluamme keikkailla niin monessa maassa kuin vain mahdollista”, Leyder summaa bändin ajatuksia.

Kitaristi selittää seikkailunhaluisen yhtyeen nauttivan uusiin maihin ja ihmisiin tutustumisesta. Musiikki on hänen mielestään hyvä tapa tavata paikallisia ja kokea jotakin yhdessä.

Jyrockiin raikas indiebändi päätyi, koska Suomi keikkapaikkana kiinnosti.

”Meistä kukaan ei varmaankaan ole koskaan käynyt täällä. Aika vähän ehdimme kyllä nähdä kahdessa päivässä, mutta ainahan voimme tulla uudestaan.”

Tieto siitä, että Jyrock on Suomen vanhin sisätilafestivaali, hymyilyttää kitaristia. Samantyyppiset tapahtumat ovat yhtyeelle kotimaasta tuttu konsepti.

”Belgiassakaan sää ei ole aina kovin hyvä, joten ollaan me käyty heittämässä keikkaa tällaisissa tapahtumissa muutaman kerran ennenkin”, Leyder naurahtaa.

Bändin hyvän meiningin takana on panostus yhteiseen olemiseen. Rankan matkustuspäivän päätteeksi bändi oli mennyt suoraan saunaan.

”Emme olleet ennen kokeilleet tällaista yhdistelmää. Tarvitsimme aikaa olla keskenämme, kerätä energiaa ja rauhoittua ennen keikkaa”, Leyder toteaa.

Yhtye otti siis mitä ilmeisemmin suomalaisuuden haltuun heti ensimmäisellä vierailullaan. Millaista se sitten oli suunnata saunasta lavalle?

”Kuuma tuli molemmissa!” Leyder nauraa.

Jyväskylän jälkeen yhtye suuntaa vielä Helsinkiin yhdelle keikalle. Suorapuheinen Leyder toteaa, että toinen keikka varattiin, koska olisi fiksuinta soittaa kaksi keikkaa kun matkustaa näinkin kauas.

Pitkä päivä ja Helsingin keikka eivät kuitenkaan hidastaneet bändiä tutustumasta suomalaisiin. Osa porukasta oli nimittäin bongattavissa yleisön joukosta vielä myöhemmin illalla.

Lue lisää:

30, flirty and thriving – raportti Jyrockin perjantaista (18.4.2015)

Minä se olin! – kertomuksia Jyrockin kulisseista (18.4.2015)