He, jotka ovat innoissaan Nostramuksen aatoksista, ovat luultavasti innoissaan myös Mario Readingin Nostradamus – 100 ennustusta -teoksesta. Kirja on hyvä paketti myös sellaiselle, joka ensi kertaa tutustuu 1500-luvulla eläneen astrologin näkyihin.
Nostradamuksen ennustuksista julkaistiin vuonna 2009 mittava hakuteos, josta 100 ennustusta on nostettu tähän teokseen. Näin ne ovat helpommin luettavissa.
Profeetan nelisäkeet ovat kirjassa alkuperäiskielellä sekä suomeksi. Niitä kutakin seuraa ainakin sivun mittainen selvennys. Tämä on lukijan kannalta avainasemassa, sillä Nostradamuksen nelisäkeet eivät sellaisinaan juuri avaudu. Readingin tulkinnat ennustuksista tuovat useita ahaa-elämyksiä. Niiden avulla osa nelisäkeistä saa kropassa kulkemaan kylmät väreet: ”Mistä se ties?”
Mukana on myös lähimenneisyyden tapahtumia Dianan kuolemasta Irakin sotaan.
Ja tuleva ei näytä kovin valoisalta.
Nostradamus – 100 ennustusta on lisäksi ulkoasultaan miellyttävä ja helppolukuinen teos, josta aiheeseen perehtynyt ja perehtymätön saavat kumpikin jotain.

Elina Mäenpää

”Selkeä paketti sopivan usvaisella sisällöllä.”