Kuntavaaliehdokkaista kiinnostuneet voivat käpistellä Oikeusministeriön julkaisemaa ehdokasdataa Google Fusion Tablesissa tai ladata sen palvelusta omaan käyttöönsä. Vaalipiirikohtaiset tiedot on yhdeksi taulukoksi koonnut Louhos-blogiinsa Leo Lahti.

Taulukko sisältää kaikista 2012 kuntavaalien ehdokkaista mm. seuraavat tiedot

  • ikä
  • nimi
  • puolue
  • kunta
  • jäsenyys kunnanvaltuustossa, maakuntavaltuustossa tai eduskunnassa

Datan perusteella voi esimerkiksi onnitella jyväskyläläisehdokkaita velvollisuudentunnosta. Jyväskylässä istuvista valtuutetuista 77 prosenttia on vaaleissa ehdolla. Jyväskylän pelätyt säästötalkoot eivät näyttäisi istuvia valtuutettuja pelottavan, sillä valtakunnallisesti vain 70 prosenttia istuvista valtuutetuista hakee jatkopestiä.

Kertokaa ihmeessä kommenteissa, mitä olette datasta saaneet esiin kieputeltua.

Ehdokasdataa voit tarkastella tai ladata tästä.