Ei hakutuloksia.

Keskustalla eniten opiskelijaehdokkaita

Kuntavaaleissa eniten opiskelijaksi ilmoittautuvia ehdokkaita on Keskustalla.

Keskustan opiskelijaehdokkaiden suuri määrä perustuu puolueen vahvaan otteeseen maaseudulla. Listoille on saatu opiskelija 191 kuntaan. Toisena tulevat demarit, joilla on opiskelijaksi itsensä ilmoittavia ehdokkaita 141 kunnassa. Demareita seuraa Kokoomus (136 kuntaa), Persut (100). Opiskelijapaikkakunnilla vahvat vihreät ja vasurit sen sijaan ovat saaneet opiskelijoita listoilleen vain 80 ja 79 kunnassa.

Yliopistopaikkakunnat erottuvat edukseen opiskelijaehdokkaiden määrässä, kuten arvata sopii. Huolimatta siitä, että Jyväskylän yliopiston opiskelijoista alle puolet saa asettua ehdolle opiskelupaikkakunnallaan, on opiskelevia ehdokkaitakin löytynyt runsaasti. Jyväskylä on valtakunnallinen kolmonen 70 opiskelijaksi ilmoittautuvalla kuntavaaliehdokkaallaan. Ohi menevät vain  Turku (79) ja Helsinki (72).

Opiskelijaehdokasdata on Datavaalit.fi-hankkeesta saatua. Lähteenä on Oikeusministeriön data. Ammattia/asemaa koskevaa dataa ovat siivonneet Jarno Liski ja Antti Poikola. Siivotun ja tämän artikkelin pohjana toimivan datan voi ladata täältä.

 1. Miika H.

  Suhteelliset osuudet:
  PIR 30 / 121 24,8 %
  VIHR 230 / 2299 10,0 %
  RKP 114 / 1350 8,4 %
  VAS 199 / 3506 5,6 %
  KD 103 / 1870 5,5 %
  KESK 392 / 8401 4,6 %
  SDP 313 / 6987 4,4 %
  KOK 279 / 6874 4,0 %
  PS 175 / 4394 3,9 %

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 2. huuhaata

  kuinka hedelmällistä on katsoa kutsuuko opiskelija itseään termillä opiskelija vai ei? tiedot ei pidä paikkansa jyväskylän kohdalla eikä myöskään muualla. JYY:n sivuilta tilasto Jyväskylän opiskelijaehdokkaista http://jyy.fi/jyyn-ja-jamkon-kunnallisvaaliteesit-2012/opiskelijaehdokkaat/

  Sosialidemokraatit (8)
  Kokoomus (15)
  Perussuomalaiset (2)
  Vihreät (17)
  Vasemmisto (12)
  Kristillisdemokraatit (8)
  Keskusta (12)
  Piraattipuolue (7)
  Suomen kommunistinen puolue (5)

  turhaa väittää otsikossa, että keskustalla on eniten opiskelijaehdokkaita. se ei pidä paikkansa. keskustalla sen sijaan voi olla hyvinkin eniten opiskelijaehdokkaita, jotka kutsuvat itseään vaali-ilmoituksessa opiskelijaksi. kuten JYY:n tilastoista näkee, aineisto on puutteellista ja siitä on turha vetää johtopäätöksiä

  Ilmoita asiattomasta kommentista

 3. Jarno Liski

  Ehkä se jostain kertoo, ilmoittautuuko henkilö itse opiskelijaksi vai kokeeko olevansa ensisijaisesti jotain muuta. Parempaa dataa ei valtakunnallisesti ole saatavilla. Datan rajoitukset tuodaan ilmi ensi riveillä. Otsikko on aina otsikko. Jos osaat ehdottaa parempaa, olen kiitollinen.

  Kiitos palautteestasi. Sääli, ettet kehtaa antaa sitä nimelläsi, kuten tällä palstalla toivotaan.

  Ilmoita asiattomasta kommentista

Kommentointi suljettu.