Kuntavaaleissa eniten opiskelijaksi ilmoittautuvia ehdokkaita on Keskustalla.

Keskustan opiskelijaehdokkaiden suuri määrä perustuu puolueen vahvaan otteeseen maaseudulla. Listoille on saatu opiskelija 191 kuntaan. Toisena tulevat demarit, joilla on opiskelijaksi itsensä ilmoittavia ehdokkaita 141 kunnassa. Demareita seuraa Kokoomus (136 kuntaa), Persut (100). Opiskelijapaikkakunnilla vahvat vihreät ja vasurit sen sijaan ovat saaneet opiskelijoita listoilleen vain 80 ja 79 kunnassa.

Yliopistopaikkakunnat erottuvat edukseen opiskelijaehdokkaiden määrässä, kuten arvata sopii. Huolimatta siitä, että Jyväskylän yliopiston opiskelijoista alle puolet saa asettua ehdolle opiskelupaikkakunnallaan, on opiskelevia ehdokkaitakin löytynyt runsaasti. Jyväskylä on valtakunnallinen kolmonen 70 opiskelijaksi ilmoittautuvalla kuntavaaliehdokkaallaan. Ohi menevät vain  Turku (79) ja Helsinki (72).

Opiskelijaehdokasdata on Datavaalit.fi-hankkeesta saatua. Lähteenä on Oikeusministeriön data. Ammattia/asemaa koskevaa dataa ovat siivonneet Jarno Liski ja Antti Poikola. Siivotun ja tämän artikkelin pohjana toimivan datan voi ladata täältä.