Melkein meillä kaikilla on ollut opintojemme alkutaipaleella oma tutor. Tutoreiden tarkoitus on ollut tutustuttaa meidät yliopistoon, opiskeluympäristöön ja opiskelukäytänteisiin sekä auttaa myös sosiaalisessa verkostoitumisessa.
Tutorien laatu ja omistautuneisuus tehtävää kohtaan on kuitenkin voinut vaihdella rajustikin. Siksi meillä riittää tarinoita paitsi mahtavasti hommansa hoitaneista tutoreista myös heikommista suorittajista.

Yhtenä ongelmana on ollut tutortehtäviin hakeutuvien pieni määrä. Joillakin laitoksilla tarjontaa on toki yli tarpeenkin, mutta monessa oppiaineessa henkilökunta tai ainejärjestö joutuu kaivamaan tehtäviin halukkaita puoliväkisin.
Hakijoiden määrän kasvattamiseksi JYY aloitti viime vuonna ensi kertaa tutorinfojen pitämisen. Infoissa kerrotaan tutorkoulutuksesta ja tutorien tehtävistä hyvissä ajoin ennen varsinaista koulutusta, jottei kenenkään tarvitse jättäytyä pois sen vuoksi, ettei tiedä, mistä tutoroinnissa on kyse ja mitä tehtävä vaatii.
Tämän vuoden ensimmäinen info pidettiin Agoralla 9. helmikuuta ja toinen vastaava järjestetään päärakennuksen C4-salissa tiistaina 15. helmikuuta.
Jos mietit, olisiko sinusta tutoriksi, kannattaa mennä paikalle kuuntelemaan ja kysymään lisää! Myös kaverin mukaan ottaminen on sallittua.
Esitiedoiksi infoon ei vaadita kuin pieni määrä uteliaisuutta. Mikäli sitä löytyy, mutta ajankohta on mahdoton, kannattaa surffata JYYn internetsivuille ja tsekata vastaava presentaatio sieltä. Tutorhaku päättyy helmikuun lopussa, joten Korpin kautta tehtävän hakemuksen viimeinen jättömahdollisuus on 28. helmikuuta.

Otsikossa luvattua kylmää kyytiä on taas luvassa 16. helmikuuta, kun JYY ja JAMKO järjestävät Mattilanniemen rannassa Snowday-tapahtuman.
Tämä opiskelijoiden talvirieha järjestään nyt toista kertaa, joten voidaan jo varmasti puhua perinteikkäistä kekkereistä. Ilmoittautuminen lumifutis ja -sählyturnauksiin on päättynyt, mutta paikalle kannattaa ehdottomasti tulla pitämään hauskaa ja kokeilemaan lumizumbaa, kattilacurlingia, pilkkimistä, lumikenkäkävelyä tai jos ei muuta, niin ammattikorkeakouluopiskelijoiden huumorintajua. DJ on luvannut soittaa koko päivän hyvää musiikkia ja meno jatkuu illalla keskustassa.
Mahtavaa kevättä kaikille!

Mikko Punkari

Kirjoittaja on JYYn hallituksen jäsen.