Vaalikone on ehdokkaalle halpa mutta tärkeä väline. Niin tärkeä, että niihin vastaaminen pitäisi olla itsestäänselvyys. Jyväskyläläiset edariehdokkaat ovat vastanneet Suomen ylioppilaskuntien liiton vaalikoneeseen kohtuullisen aktiivisesti: omat mielipiteensä on käynyt ruksimassa 81 prosenttia ehdokkaista.

Miltäs näyttää sitten ryhmäkohtainen tilanne? Aktiivisimpia ovat olleet Pörssin & Dumpin ehdokkaat, joista 37/40 eli rapiat 92 prosenttia on vastannut vaalikoneeseen. Grönionin ehdokkaiden vastausprosentti on 88 ja Demariopiskelijoiden 83. Kokoomusopiskelijoiden (69 %) ja Keskustaopiskelijoiden (67  %) laiskoja päitä ei voi silitellä.

Pienemmistä ryhmistä 80 prosentin vastausaktiviisuuteen pääsevät Kristilliset opiskelijat ja JYVIVA. PresSuren ehdokkaista on vastannut 75 prosenttia.

Toki pienten ryhmien kohdalla kannattaa muistaa, että laskelmat heittävät häränpyllyä yhdenkin ehdokkaan laiskuuden vuoksi. Seitsemän ehdokkaan Poikkitieteilijätkin jäävät kärjestä, kun yksi ehdokas on jättänyt vastaamatta. Juho Koskimies, jos luet tämän, vastaa koneeseen ja vie Poikkarien aktiivisuus täyteen sataan!