“Jyväskylä on hyvä paikka tapahtumille, sillä tänne tulee ympäri Suomen opiskelijoita, jotka valmistuvat kauppatieteiden maistereiksi”, sanoo Nesu-Jyväskylän puheenjohtaja Jyri Humppi.

Ei siis ole ihmekään, että pohjoismaista yhteistyötä rakentavan Nesun toiminta on hyvin aktiivista Jyväskylässä.

Nesu eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on Pohjoismaissa ja Virossa toimiva kauppatieteiden opiskelijoiden järjestö. Se  perustettiin toisen maailmansodan jälkimainingeissa 1950-luvulla, kun Euroopan maiden välisiä suhteita haluttiin aktiivisesti parantaa.

Nesu Finland on Suomen Nesu -yhdistysten kattojärjestö, jonka alaisuudessa toimii kolmetoista paikallisjärjestöä. Jyväskylän paikallisjärjestö oli ennen kauppatieteiden ainejärjestö Pörssi ry:n alaisuudessa, mutta nykyään se on itsenäinen yhdistys.

“Ensi vuonna vietetään 5-vuotisjuhlia”, Humppi paljastaa.

Yhdistys järjestää muun muassa sitsejä kahdesti vuodessa Aalto-salissa. Nesu-Jyväskylä masinoi myös paljon rasteja eri tapahtumiin, ja yhdistys oli mukana myös Pörssin perinteisessä rinneriehassa. Maaliskuun lopussa Nesu-Jyväskylä lähti ensimmäistä kertaa risteilylle.

Tällä hetkellä Nesu toimii Suomen lisäksi Islannissa ja Virossa. Nesun toiminta on kaikkein aktiivisinta täällä Suomessa, ja Jyväskylässäkin uusia jäseniä tulee joka vuosi. Kaikki Dumpin ja Pörssin opiskelijat ovat tervetulleita Nesun toimintaan.

“Nesun tapahtumissa käy myös opiskelijoita, jotka eivät ole jäseniä”, talousvastaava Noora Lampinen kertoo.

Vaikka paikallisyhdistykset järjestävät kukin runsaasti pienempiä tapahtumia, koko Nesun ytimessä on kuitenkin seminaari, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa viikon mittaisena tapahtumana. Seminaarissa osallistujat eri maista käsittelevät ajankohtaisia ja maailmanlaajuisia kaupan ja talouden teemoja. Tänä keväänä seminaari järjestetään Turussa, ja sen teemana on satamakaupunkiin sopivasti tuotantoketjujen ja logistiikan muutokset.

Kuten muissakin järjestöissä, Nesu-Jyväskylän hallituksessa pääsee hoitamaan monenlaisia tehtäviä.

“Olin pari vuotta katsellut menoa Nesun tapahtumissa ja halusin mukaan hallitukseen. Puheenjohtajan pestistä oli kaverin kanssa tiukka kisa”, aiemmin Dumppi ry:n tapahtumavastaavana toiminut Humppi tokaisee hymyillen.

Loppujen lopuksi Nesun idea piilee kuitenkin siinä, miten se yhdistää kauppatieteilijöitä ympäri pohjoista Eurooppaa, ihan pelkästään maiden sisälläkin.

Humpin paras Nesu-muisto on Wykypäiviltä, Vaasan Tropiclandiassa järjestettäviltä rastibileiltä. Humppi ei aluksi ollut lähdössä koko tapahtumaan, mutta suunnitelmat muuttuivat, kun hänen kaverinsa kutsui Humpin aamuyöllä McDonaldsissa mukaansa Vaasaan. Muutaman tunnin päästä he olivat matkalla.

“Meillä oli rastirata, kävimme kylpylässä Tropiclandiassa ja osallistuimme myös Wykypäivien silliaamiaiselle. Jäin sinne lopulta muutamaksi päiväksi hengaamaan”, Humppi kertoo. markus puolakanaho

 

Nesun toiminta on kaikkein

aktiivisinta täällä Suomessa,

ja Jyväskylässäkin uusia

jäseniä tulee joka vuosi.