Koulutus

Kommentti: Onnellisuutta tullaan kaipaamaan kuin koulumenestystä

Kun ennemmin tai myöhemmin menetämme asemamme maailman onnellisimpana valtiona, shokki tulee olemaan samanlainen kuin PISA-tulosten sukeltaessa, kirjoittaa toimittaja Tuukka Tervonen kommentissaan.

Mielipiteet

8.5.2024

Yö teltassa

Jyy järjesti mielenilmauksen hallituksen leikkauksia vastaan.

Uutiset

26.4.2024

Työelämä on muuttunut ja muuttuu niin nopeasti, että nykyistä aikakautta on kuvattu neljänneksi teolliseksi vallankumoukseksi – Mutta millaisia taitoja koulutuksen pitäisi antaa tulevaisuutta varten?

Käsitys työurasta, jossa opiskellaan, valmistutaan ja tehdään samaa työtä eläkeikään asti, ei enää päde. Samaan aikaan on pohdittu, millaisia osaajia tulevaisuudessa tarvitaan ja miten koulutus vastaa työmarkkinoiden tarpeeseen.

Ilmiöt

1.11.2021

Suora lähetys: Jylkkäri seuraa vaalikeskustelua ja ryyppää, liity mukaan #koulutusdokaus-juomapeliin

Jylkkäri seuraa Ylen Suurta vaalikeskustelua livestreamissa torstaina 14.3. klo 21 alkaen. Päätoimittaja Tuukka Tervonen ja toimittaja Laura Kangas pelaavat streamissa #koulutusdokaus-juomapeliä ja kommentoivat keskustelua.

Ilmiöt

14.3.2019

Alka, Albina ja Kalpana kouluttautuvat JYYn avustamana ja murtavat vanhoillisia asenteita – ”Unelmani oli tulla lääkäriksi, mutta luovuin unelmastani, koska tiesin sen olevan liian kallista”

Khokanan kylässä Nepalissa asuu kolme naista, joiden koulutusta Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on tukenut. Taloudellinen apu on antanut naisille mahdollisuuden tavoitella parempaa elämää.

Maailmalla

27.11.2018

Kun duunarin poika opintielle lähti – Vanhempien koulutustausta vaikuttaa siihen, kuka päätyy yliopistoon

Sanotaan, että Suomessa kaikilla on samat mahdollisuudet opiskella. Silti korkeakouluun päätyy enemmän korkeakoulutettujen kuin työväenluokkaisten lapsia. Duunariperheestä ponnistaneelle Samuli Kinnuselle yliopistomaailma näyttäytyy edelleen vieraana.

Ilmiöt

13.11.2017

Siirry takaisin sivun alkuun