Jyu

Jyväskylästä Tampereen yliopiston rehtoriksi siirtyvä Keijo Hämäläinen tunnetaan intohimoisena suunnistajana – rastiradalla hän muisteli uraansa ja haaveili edelleen gondolihissistä

Aluksi Keijo Hämäläistä jännitti, miten hänet otetaan Tampereella vastaan. Kesäkuussa Tampereen yliopiston rehtorina aloittava Hämäläinen uskoo kuitenkin nyt, että yliopistoyhteisö antaa mahdollisuuden.

Uutiset

24.4.2023

Pandemia toi esiin opiskelijoiden auttamishalun — eristykseen jääneille järjestetään asiointiapua vapaaehtoisvoimin

Jyväskylän huonontuneen koronatilanteen vuoksi joukko vapaaehtoisia on värväytynyt auttamaan karanteeniin tai eristykseen joutuneita korkeakouluopiskelijoita. Jo ensimmäisen viikon aikana ilmoittautui 40 halukasta auttajaa.

Uutiset

17.2.2021

Kirjastolle haetaan väkisin Oodimaista nimeä, mutta ainoat oikeat nimet olisivat olleet joko Kirjasto McKirjastonaama tai Jyväskylän yliopiston kirjasto

Yliopisto hakee 28 toinen toistaan mälsemmän nimen joukosta uutta nimeä kirjastolleen, mutta nimiehdotuksista ei löydy sen enempää funktionaalisuutta kuin aitoa rohkeuttakaan.

Mielipiteet

17.11.2020

Puuttuuko tietokone etätöiden tekemiseen? Yliopisto tarjoaa nyt rahaa JYYn avulla koneen ostamiseen

Koronavirus on sulkenut kaikki yliopiston tilat ja pakottanut opiskelijat koko kevääksi etätöihin. Kiinni ovat myös yleiset opiskelutilat yliopistolla. Tämä on muodostunut ongelmaksi osalle opiskelijoista, joilla ei ole omaa tietokonetta opiskeluja varten, eikä varaa sellaista hankkia.

Uutiset

8.4.2020

Viimeiset sanat: ”Käsi pystyyn virheen merkiksi”

Kirjoittaja on valtio-opin opiskelija, joka on käyttänyt enemmän työtunteja Sisuun liittyvien materiaalien kuin oman gradunsa aineiston läpikäymiseen.

Mielipiteet

2.3.2020

Tuleeko avoimen väylästä maksullinen kiihdytyskaista yliopistoon, vai tilaisuus paikata huonosti menneet yo-kokeet?

Avoimen yliopiston väylästä on muodostumassa merkittävä hakureitti yliopistoon todistusvalinnan ja pääsykokeiden rinnalle. Osassa yliopistoja avoimen väylästä on povailtu tulevaisuudessa jopa suurempaa hakureittiä kuin valintakokeista.

Uutiset

2.3.2020

Siirry takaisin sivun alkuun