Historia

Progressiivisen ympäristön konservatiivinen perinne

Jyy juhlii maaliskuussa 90-vuotista olemassaoloaan isoilla ja kalliilla juhlilla. Pyöreiden vuosin juhlistaminen prameaan tyyliin ei kuitenkaan aina ole käynyt laatuun.

Ilmiöt

21.3.2024

Yliopiston salaperäinen luolasto – Vaajakosken Kanavuoressa säilytetään kulttuuriperintöä vuosikymmenten ajalta

Vaajakosken Kanavuoressa on luolasto. Kun avaa jykevän ulko-oven ja kävelee pitkää, kolkkoa käytävää pitkin, saapuu harmaalle ovelle. Sen takana, useiden tuhansien neliömetrien laajuisessa luolatilassa, on Avoimen tiedon keskus eli Jyväskylän yliopiston kirjaston ja tiedemuseon aineistoja.

Ilmiöt

20.2.2023

Kommentti: Emme voi ymmärtää kunnolla historiaa, jos osa eletystä elämästä jätetään ulkopuolelle, ja siksi tarvitaan lisää jänniä naisia

Maria Petterssonin tietokirja tarjoaa esikuvia, joita en tiennyt tarvitsevani, kirjoittaa Julia Harju.

Mielipiteet

11.10.2022

Viikinkimiekkailuseura Harjun Kaarti elävöittää historiaa

Viikinkimiekkailusta kiinnostuneet saivat oman miekkailukerhon Jyväskylään, kun Harjun Kaarti aloitti toimintansa keväällä 2019.

Uutiset

2.11.2020

Historia: Opintotuen vähyys on kismittänyt aina – 1977 pankit ajoivat opiskelijat ahtaalle ja Jyväskylässä mitta täyttyi

Opintotuen pienuudesta ja lainan ottamisesta on tuskailtu jo puoli vuosikymmentä. Joskus järjestelmän mielivaltaisuus on ajanut opiskelijat mielenosoituksiin ja talonvaltauksiin.

Historia

1.4.2019

Siirry takaisin sivun alkuun