The Batman

Matt Reeves | Draama, jännitys, toiminta |2022|176 min.

Ensi-ilta 4.3.

3,5/5

 

VUODEN 1997 Batman & Robin -campfiaskon jälkeen elokuvantekijät ovat pitäytyneet suosiolla synkemmissä tulkinnoissa legendaarisesta viittasankarista. Tällä kertaa ohjausvuorossa on Matt Reeves, joka lainaa The Batmanin tyylin David Fincherin sarjamurhaklassikoista Se7en (1995) ja Zodiac (2007).

The Batman on ensisijaisesti elokuva vihaisista nuorista miehistä, joiden rimpuilu aiempien sukupolvien luoman maailman korjaamiseksi vain pitkittää väkivallan kierrettä ja kaikkien muidenkin ahdinkoa. Tässä versiossa Robert Pattinsonin näyttelemä Bruce Wayne on ihanan emoileva hyypiö, jonka erottaa päävastustajastaan lähinnä parempi tausta ja inhimillisemmät metodit.

Reeves osoitti jo kahdella Apinoiden planeetta (2014 ja 2017) -ohjauksellaan osaavansa luoda näyttäviä ja dynaamisia toimintakohtauksia. Taito on tallella, mutta The Batmanissa ei riitä jännitettä rönsyilevän elokuvan viimeiselle kolmannekselle saakka.