SE TÖNÖTTÄÄ oleskelubulevardin eli kevyen liikenteen väylän päässä. Tumma laatta, jossa on vaaleilla väreillä grafiikkaa ja tekstiä. Pakko hieraista silmiään: onko Kortepohjan ylioppilaskylässä viimein kartta?

Karttaa on toivottu ylioppilaskylän kerrostaloviidakkoon kauan. Niin alueen asukkaat kuin vierailijat ovat kokeneet alueella navigoinnin vaikeaksi.

Miten löytää F-talon, entä Q-talon? Mihin suuntaan Rentukalta pitää lähteä, että pääsee pyykkituvalle? Missä sijaitsevat pyörävarastot, entä jätepisteet?

Ja löytääkö Kortepohjasta pois, jos sinne eksyy?

Mutta niin, nyt kartta on, tai oikeastaan jopa kaksi! Bulevardin edustan lisäksi alueen kartta löytyy myös Rentukan edustalta. Ja ne ovat olleet paikoillaan jo kesäkuusta 2021 lähtien.

”Asukkaat ovat toivoneet karttoja”, sanoo Soihdun kiinteistöjohtaja Kimmo Moilanen. ”Varsinkin uudet asukkaat hyötyvät, sillä Kortepohjassa voi olla hankala navigoida.”

Lisäksi niistä hyötyvät tilapäismajoitusta tarjoavan Soihtu Stay -palvelun asukkaat.

 

MOILASEN mukaan kartat ovat olleet suunnitelmissa jo useamman vuoden, mutta tänä vuonna niiden toteuttamiseen löytyi sopiva aika.

”Kortepohjan peruskorjaukset ja piha-alueiden työt oli edennyt sopivaan vaiheeseen. Karttoihin saatiin peruskorjausten jälkeinen tilanne kulkuväylistä, ja opasteiden sijoitukselle löytyi hyvät paikat, joihin ei ole tulossa rakennustöitä pitkään aikaan”, kertoo Moilanen.