Antti Tuisku | Valittu kansa | 2020| 5/5

Uusi vuosikymmen sai arvoisensa aloituksen, kun Antti Tuisku julkaisi 7.2. uuden albuminsa Valittu kansa. Rima on nyt nostettu todella korkealle suomalaisen popin saralla, kun Suomen suurin poptähti on keikkatauon ja Espanjan Torreviejassa asumisen jälkeen uudella tasolla. Supersaiyalaisen tavoin Antti Tapani Tuisku on onnistunut yllättämään miten vahva onkaan.

Valittu kansa kertoo popin messiaan evankeliumia. Sanoma on jaettu 11 kappaleeseen, jotka ovat hyvä poikkileikkaus taivaallisesta popista vuonna 2020. Luku 11 hengellisessä mielessä kuvastaa epäjärjestystä, kaaosta ja tuomitsemista, asioita joita nykypäivä on täynnä. Albumi antaa ymmärrystä syntisille ja tarjoaa samaistuttavia ajatuksia elämän ja hengellisyyden haasteista.

Myös elämä, kuolema ja anekauppa käydään läpi.

Tuotannosta vastaa Jurek, joka ei ole säästellyt vaikutteiden kanssa. Torreviejan baarien soittolistat, jenkkien ylituotettu hittipoppi ja hitaammat romanttiset balladit ovat kaikki läsnä ja niistä on tehty myös stadioneihin sopivaa. Levylle on ripoteltu oikeisiin kohtiin espanjalaisen katolisen kirkon äänimaailmaa, joka valaa uskoa teemaan. Monipuoliset taustat mahdollistavat monipuoliset kappaleiden aiheet, eikä ole unohdettu tanssirutiineja tai lavashowta. Valtaosa artisteista unelmoi bängereistä, Tuiskun levy on niitä pullollaan.

Kappaleissa käsitellään ihmisen suhdetta uskoon, läheisyyden eri muotoja, henkilöpalvontaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Myös elämä, kuolema ja anekauppa käydään läpi, kun Antti Tuisku ja osaavat sanoittajat tuovat uusia näkökulmia esiin. Vaikka välillä korvaan särähtävät hieman laiskat sanavalinnat, on levy silti poppia parhaimmillaan.

Se on tarttuva kokonaisuus, joka kestää monta kuuntelukertaa ja herättää ajatuksia. Kappaleet toimivat yksittäisinä, mutta luovat myös kerronnan kaaren vaivaamatta kuulijaa liikaa.

Jos ei yleensä poppi maistu, niin kuuntele tämä. Jos olet vihaaja, Antti Tapani antaa sulle anteeksi – tästä saa tykätä.

Tämä on vuoden albumi, putsaa Emma-gaalan pöydän ja räjäyttää pankin. Siunatkoon ja varjelkoon tämä albumi musiikkimaailmaa ja nostakoon tasoja.

Motherfucking aamen.