Eurajoki – Suomen sähköisin kunta

Atomin paluu

Mika Taanilan ja Jussi Eerolan tragikoominen Atomin paluu kertoo Olkiluoto 3 -ydinvoimalan rakentamisesta Eurajoelle.

Taanilan ja Eerolan alkuperäisenä tarkoituksena oli kuvata Olkiluoto 3:n valmistuminen alusta loppuun. Kuten dokumenteissa yleensä, lopputulos ei vastaa alkuperäistä hypoteesia – ydinvoimala ei ole vieläkään valmis. Tahattoman komiikan lisäksi tekijät saavat kuvattua väkevää symboliikkaa: ydinvoiman jälkipolville jättämä perintö tulee iholle, kun hankkeessa työskentelevä puolalaisisä juttelee Skypen kautta pienelle lapselleen.

Kuvat vuoden 2011 Fukushiman onnettomuudesta ja maininta siitä, kuinka Saksa päätti onnettomuuden jälkeen luopua ydinvoimasta eivät jätä arvailun varaan mitä dokumentaristit itse ajattelevat ydinvoimasta.

 

Lue lisää:

Ydinvoima häiritsee neutriinoprojektia (6.5.2010)