3. Karislojo

Det är en två språkliga kommuner i Uusimaa. Karjalohjal puhuttaas simmosti vähän turult kuulostavaa kiält. Nuoriso keskuures on ollu tiätenki tosi muorikast puhuu stadin slangii. Tampereel kasvaneen määki opin simmosii sanoi ku tsykä, dösä ja flaidis. Karislojo har inget mer intressant än en
Unkan Baari. Siellä kaikki kylän kovimmat heinähatut kävi kittaamas tanaka päiväkänni ja ajeli raktorilla takasi kottii. Nuarisol siellä ei ny nii ihan kauheesti ollu mittää tekemistä. Keskiviikkoosi mentii nuokkarille pelaa Half-Lifee tiatokoneel, jonka jälke sit haettii kaupast mikropitsaa ja katottii salkkarit.

 

2. Vantaa, Vantaa

Bönden skutsist suoraa Koivukylän hoodeille. Lähi-Siwa röystettiin joka viikko, narkit pölli naapurin autosta matot ja vappumetässä vedettiin teinikännejä. Tääl kyl pääsi sit tsiikaa, et miltä ne tsykät ja dösät oikeesti livenä näyttää. Alotin Havukosken yläasteella. Ekalta viikolta mun mieleen jäi, kuinka abaut kakskyt uusnatsia tuli pesäpallomailojen kanssa kyseleen ”mustaamakkaraa”. Niiden liiderillä oli henkselit, martenssit ja SS tatskattuna hauberissa. Mä en ollu enää missää Kansasis. Koivukylän ostarilla oli kans aika hurjat meiningit. Kaikenlaista creepperiä ja tenupäätä pyörimässä. Tylsinä hetkinä käytiin koiviksen kirjaston koneella pelaamassa runee tai trollaamassa Suomi24 chättii, ennen ku trollaamist oli ees keksitty.

 

1. Tuanoinnii…Pori

Tuanoinnii, emmä mikkä ehta porilain ole. Mää lähri Pori tuteeramaa, ku e muual päässy. Karhukaupunki o kyl si aika omalaisens paikka. Tuanoinni. Emmä tierä mitä mää oikke funteerasin, ku sin entrasi. Jokku sanova, et Poris ois hyvä hyvä ol, mut kaikeist parhain päätös ol kyl, ku mä lähin sielt poies. Esti mä kortteerasi Vähärauma kaupungiosas, mut kyl mä si aika pia keräsi kimpsu ja kampsui ja lähri Isosanta. Must tuntuu silt, et Poris ei mistä muust pruukata puhu, ku jostai himputi jääkiakost. Kulttuuria siält o aiva turha kompat. Sem mää tiedä, et olutta paniva siel jossai kohti, mut ny seki o sit valla loppu.