Joka syksy Jyväskylässä aloittaa opintonsa reippaasti yli 2000 opiskelijaa. Moni muuttaa ensimmäistä kertaa, vieläpä uudelle paikkakunnalle. Alku tuo mukanaan tietoa joka tuutista ja kaikkea on mahdotonta kerralla sisäistää. Ei tarvitse pelätä jos ei kaikki muistu mieleen tai joka paikkaan pääse mukaan. 

Vinkkejä: Kysy jos et tiedä. Googlaa jos jokin kiinnostaa. Kokeile olla turisti Jyväskylässä.
Opiskeluaikaa ei tarvitse pyhittää täysin vain opinnoille. Uusi vaihe elämässä tuo mahdollisuuden kokeilla mitä vain uutta ja Jyväskylä on täynnä mahdollisuuksia. On opiskelijoiden omaa järjestö- ja harrastustoimintaa ja kaupunki on tupaten täynnä toimijoita.

Toimintaa on laidasta laitaan ja samanhenkisten ihmisten kanssa sen kokeilu on erittäin mielekästä. 

Vinkkejä: Kokeile jotakin uutta harrastusta tai lajia mikä on jäänyt nakertamaan, kun on jäänyt tekemättä. Selvitä missä voit jatkaa vanhoja lempiharrastuksia. Koskaan ei ole väärä aika ottaa yhteyttä ja lähteä mukaan.

Uusia ihmisiä on ympärillä läpi opiskeluajan ja koko ylioppilaskuntaan kuuluukin yli 13000 jäsentä. Mahdollisuus ystävystyä uusiin ihmisiin on aina olemassa, eikä sitä pidä unohtaa. Oli elämäntilanne mikä hyvänsä, on olemassa matalan kynnyksen tapahtumia joihin osallistua. 

Vinkkejä: Tee ryhmätöissä oma osasi. Kokeile uusia tapoja tutustua. Kutsu tuttuja etunimellä, näin muut oppivat sen myös. 

Tasapaino vapaa-ajan ja opiskelun välillä on tärkeää ja uudet ystävät auttavat molemmin puolin. Rentoutuminen ja uudet harrastukset tuovat vastapainoa opinnoille ja pitävät huolta jaksamisesta. Henkiset ja fyysiset voimavarat ovat välillä koetuksella, mutta niistä ei tarvitse huolehtia yksin. Ympärillä on tukiverkosto erilaisia työntekijöitä, joiden puoleen voi kääntyä missä vain tilanteessa. 

Vinkkejä: Varaa vapaa-aikaa. Juo tarpeeksi vettä. Nuku tarpeeksi. Juttele ajoissa ja avoimesti jaksamisesta. Ihmiset työkseen auttavat sinua jaksamaan, ota yhteyttä. 

Vinkkejä: Hanki pyörä. Ole avoimin mielin. Kierrätä. Pidä kuivakaapissa ainakin ainekset yhteen ruokaan. Hanki 9 dl eväsrasia. Lue Jyytisiä ja Jylkkäriä. Älä jätä asioita viime tinkaan.