Arytmia

Boris Khlebnikov | Venäjä, Suomi, Saksa 2017 | 1h 56min
Ma 13.5. klo. 18

Arvosana: 3,5 / 5

Venäjältä Suomeen asti kantautuvat elokuvat harvemmin ovat mitään hyvänmielen leffoja, eikä ole Arytmiakaan. Ambulanssin ensihoitajan arjesta, alkoholismista ja meneillään olevasta erosta ei niin pirteää leffaa aikaiseksi saisikaan, laadukkaan draaman kylläkin.

Tarina tuntuu varsin tuoreelta, leffa onnistuu kuvaamaan hienosti hoitajien mielenmaisemaa. Siinä samalla päästään sivuamaan toki hieman venäläisen yhteiskunnan byrokraattisuutta, eikä se esittäydy hyvässä valossa. Päänäyttelijät tekevät hyvää työtä, mutta etenkin Aleksandr Yatsenko onnistuu hienosti tulkitsemaan sisäänpäinkääntynyttä Olegia. Arytmia on hyvin toteutettua draamaa, mutta kaipaisin toteutukseen vielä suurempaa kunnianhimoa kokonaisuuteen.