Ernomasta erotiikkaa

Kon mää meen kotio, nin mää sanon, että lähretääs nyssinne Sastamalaa.

 

Emmää ihav vaavvasta asti siä oo asunu, mutta nin kauav mää oon siä kekkaloinu, että kaimmää vähä ninkon paikalline oon.

Sastamala sijaittee siis tua Pirkammaalla, Tampereen ja Porin pualesavälisä. Älkää ny huolikop, jos nimi ei herätä myteriä pipan alla, et sää pöpi oo. Sastamala oli meinaa enstensä semmonev paikka ko Vammala. Mutta  näiren kuntaliitosten ja muiren yhteyresä se präntättiin vallan uusiks. Josset tiänny, nin ny tiärät.

Sastamala on ittesänsä iänkaikkisev vanha nimi kivikaurelta ja meinaa jotaij pirum likasta lätäkköö. Mikä on kyä tavallaa aika osuvaa, kon kivikaurella siä eletää jossaim miälesä erellee. Joskus leikkisästi mää oon ulkomaam kölveille selittäny, että tää on Handicap City. Tulee vähä sellanen tärkeempi ja kansainvälinem tunnelma samontein.

Sastamala on tunnettu tiätenkij kaikista parhaitten Mauri Kunnaksesta. Jossei nöösit tiärä, nin se on se miäs, kon niitä hauskoja koirakirjoja väsää. Täälä on si myäs toi Herra Hakkaraisen talo, mikä on aivam miäletön turistirysä. Sitä tullaa silmät pyäreenä ihmettelee jostai Parkanosta asti.

Mutta kyä meilä täälä muutakim kulttuuria löytyy, jos vaa viittii ettiä. Täälä om meinaa vanhoja kirkkoja nin paljo, että norjalaine saatananpalvaajaki pelläästyis ja pyärtyis. Kirjallisuutta täälä on harrastettu tiäs kuinka kauan, vaikka toi lukupuali kyä vähä tökkii. Om meinaa Puukstaavia, vanhav kirjallisuuren päivää ja oikeiv kirjapainoki, joka meni kyä konkkaan. Nin ja on täälä tiätenki elokuvateatteri, mutta ei siä mitää elämyksiä kyä pääse kokeen, paitti ehkä masokistit.

Täälä pruukataan puhua Tyrvääm murretta, joka on periaatteesa ninkon Tampereem murre, mutta viälä karmeempaa. Jos tää meirän mongerrus jostain kiinnostaa, nin kattokaa vaikka toi Kunnaxen Nyrok City.

Iltasanomisa oli semmottee juttu, misä oli listattu, että millai misäkin kaupunkisa ollaa tyytyväisiä tohom seksuaalisee elämääm. No Sastamala oli pärjänny tiätenkij ernomasen hyvi, kon 73,6 rosenttia oli sitä miältä, että sänkysä meen oikeem hyvij. Jos kaikki muu menee päi jortaania, nin totta mar, ainaki erotiikkaa riittää.

Kon jossai Tampereella miätitää jotai pirum ratikkaa, täälä ollaav pyäritelty varmaav jostai kuuskytäluvusta asti yhren perkuleem uimahallin rakentamista. Uusimpien arvioiren mukaa, sastamalalaiset pääsee uimaan ninkon pian kon 2100-luvulla.

 TATU VORNANEN