Jylkkärissä aloitti vuoden alussa uutena siviilipalvelusmiehenä Felix Fiilin. Helsingistä kotoisin oleva 21-vuotias Fiilin on valmistunut painoassistentiksi Stadin ammattiopistosta. Aikaisemmin Fiilin on muun muassa tehnyt kuvankäsittelyä Ylelle ja ollut harjoitteluissa eri painoalan yrityksissä.

Fiilin halusi suorittaa palveluksensa muualla kuin Helsingissä, ja Jylkkärissä houkutti mahdollisuus päästä tekemään valokuvausta ja grafiikkaa.

”En halua tehdä töitä vain sen takia, että valtio velvoittaa, vaan haluan myös kehittää itseäni paremmaksi”, sanoo Fiilin.

Fiilin harrastaakin valokuvausta myös vapaa-ajalla, mutta vielä enemmän hän panostaa videokuvaamiseen. Siviilipalveluksen jälkeen hän havittelee opiskelupaikkaa elokuva-alalta. Kuvaamisen lisäksi hän harrastaa scoottausta eli temppupotkulautailua.

Jyväskylässä Fiilin ei ollut käynyt kertaakaan ennen sivaria.

”Oletin, että tämä olisi vähän erilainen paikka, isompi ja kaupunkimaisempi. En silti ole pettynyt.

Jylkkärin ollessa kesätauolla kesä-heinäkuussa Fiilin tekee töitä JYYn asukastoimistossa.