Aikaisemmin käytiin kiksauttamassa naapurin Hilmaa, nyt seura etsitään netistä. Salaisia tapaamisia sovitaan jopa leikkipuistoihin.

Pettämissivustojen ihmiskavalkadi on laaja. Löytyy sinkkua, varttuneempaa, nuorta ja varattua, kaikenlaisella sekoituksella. Tällä hetkellä suosittu pettämissivusto on Victoria Milan, jolla on Suomessa noin 80 000 käyttäjää. Myös Jylkkärin toimittaja liittyi tähän salaiseen joukkoon, ja testasi vetovoimaansa kuvallisen ilmoituksen kera.

Kehitin itselleni siis keksityn pettäjäprofiilin. 25-vuotias, punatukkainen seurusteleva media-alan työntekijä saikin sivustolla paljon huomiota.

Kaksi päivää liittymiseni jälkeen minuun otti yhteyttä Keski-Suomessa asuva Petteri, 38. Hän teki profiilin palveluun ollessaan itse vielä parisuhteessa.

”Olin pitkän suhteen loppumetreillä, eikä seksielämää enää ollut. Aluksi laitoin profiilin nimenomaan seksiseuran toivossa”, hän kertoo.

Petterin parisuhde päättyi hänen mukaansa muuhun kuin pettämisen paljastumiseen, mutta Victoria Milaniin hän silti jäi. Hän on myös tavannut kaksi naista, joihin tutustui palvelussa.

”Minulla on ollut pidempiaikainen suhde naimisissa olevaan naiseen. Olemme tapailleet ja on ollut seksiäkin”, Petteri kertoo.

Tässä vaiheessa täytyy todeta, että Petteri pyysi myös toimittajaa kahville, jopa sen jälkeen kun kerroin käyttäväni hänen sanojaan lehtijuttuun. Lievätkö naiset oikeasti jääneet siis kahteen.

 

Viestejä selatessa huomaa, mikä lähes kaikkia miehiä yhdistää. Pettäminen ajoittuu usein elämän ruuhkavuosiin. Lapset on hankittu, taloa maksellaan, töissä on kiireitä, kumppanissa ärsyttää kaikki ja mies kaipaa perhosia vatsaansa.

Kyllä, netissä nimenomaan mies. Naisia palstoilla on erittäin vähän. Postilaatikkoni täyttyikin miesten viesteistä jo ensimmäisen tunnin aikana.

”Tästä syystä esimerkiksi Victoria Milanissa naiset saavat ilmaisen profiilin, mutta miehen pitää tietyn ajan jälkeen alkaa maksaa siitä”, Petteri kertoo.

Myös useat korkeakoulutetut ja paljon työssään matkustamaan joutuvat miehet käyttävät palvelua. Hotellihuoneeseen halutaan nyt tuttu salarakas, ei maksullista naista. Viestejä tulikin jyväskyläläisten miesten lisäksi paljon nimenomaan työmatkalaisilta, jotka vain poikkesivat Jyväskylässä viikonlopun yli. Rallit räjäyttivät pankin.

Uusi ilmiö on Petterin mukaan se, että pettäjät haluavat esimerkiksi lastensa tapaavan. Siksi tapaamisia sovitaan jopa leikkipuistoihin ja laskettelukeskuksiin.

 

Mutta miksi ei vain erota, jos toiset viehättävät enemmän kuin oma kumppani?

”Pohjimmiltaan pettäjät rakastavat kumppaneitaan ja perhe-elämäänsä. Kaikki haluavat vain kokea sitä alkuhuumaa”, Petteri arvelee.

Entä sitten moraali? Baarissa varattuun saattaa haksahtaa vahingossa, mutta pettämissivustoilla tarkoitus on etsiä nimenomaan seuraa varatuista. Eikö toisen omaan koskeminen tunnu pahalta?

”Moraalinen puoli mietityttää jokaista, jolla moraali on. Itse olen kuitenkin ihan luotettava ja kunnollinen mies”, Petteri toteaa.

Kuten kaikki muutkin pettämissivustoilla pyörivät miehet. Sana ”luotettava” kun nimittäin toistuu viesteissä lähes yhtä usein kun ”salainen” tai ”pitkän parisuhteen turhauttama”.

Ristiriitaista, eikö?