Grönareiden Touko Aalto otti hatkat JYYstä, kun eduskunnan portit aukenivat Jani “sheikkaan pyllyäni” Toivolan avustajana. Aalto nappasi muuttokuormaansa demaritoivo Johanna Pietiläisen, joka muistetaan JYYn viime vuoden hallituksen puheenjohtajattarena. Vallattoman tietojen mukaan demarit ovat rakkauden piikkiin menettäneet myös vanhan aktiivinsa, Juho Suortin.

Ehdokaskartalta näyttää myös tyystin kadonnut toinen powerduo, kokoomuksen lempiväiset Ali Abdullah ja Hennariikka “vihervassaripaskat” Andersson. Saiko vasemmiston kaksivuotiskausi oikeistojohtajat epätoivon partaalle, samoinko kävi vuoden 2009 edustajiston puheenjohtajalle Janne Pitkäselle?

PresSuren “äitihahmoksi” ristittyä Saara Kohoa ei näy ehdokaslistoilla. Vaikuttiko Helsingissä vietetty kesä häneen ja pääkaupunkiseudulle muuttaneeseen Matti Tyynysniemeen niin, etteivät Jyväskylän pikkukampuksen pikkupolitikoinnit enää hetkauta? Miten käy PresSuren?

P&D:ssa toimijoiden rivit hajoilevat, kun Ynnän vahvistukset ovat loikanneet Luodin listalle. Menikö ex-hallitusjyyrä Kati Kukkosella “käpy jumiin” paljualoitteen kovan kohtalon jälkeen, kun ei edariin enää pyri? Myös ex-ryhmyri Sanni Parkkinen näyttää nostaneen kytkintä.

Mutta hautautuiko Grönionin Tero “pidän lahjonnasta” Uuttana lopullisesti dj-koppiinsa? Grönarit ovat myös hylänneet kokousten kovaäänisimmän mölyäjän, eli Hannu “koposopopääsihteeri” Järvistön. Tuleva edustajisto säilyttänee kuulonsa, jos järki pysyy päässä.

Järvistön lisäksi JYY maksaa kuukausipalkkaa toisellekin ex-edaattorillemme. Sihteeririnkiin hyppäsi myös Jyvivan runopoika Oskari Rantala, joka pistäydyttyään Tampereella ylioppilaslehti Aviisin sivarina palasi kiltisti kotiylioppilaskuntansa tiedotushommiin. Onko Jyvivan viestintä enää primaa ilman Oskaria?

Sanotaan, että rotat jättävät uppoavan laivan. Näinkö käy myös JYYn kohdalla? Vallaton on tehnyt syväanalyysin JYYristä, jotka eivät luovuta. Tähän palataan heti huomenna. Ehkä jopa kahdessa osassa.