Aleksi Salmenperä | Suomi 2018 | 1h 37min
Ma 5.11. klo 18

Talvivaarasta kertovalla Jättiläisellä ja erikoshuumorilla ratsastavalla Häiriötekijällä Aleksi Salmenperä on todistanut osaavansa niin draaman kuin komedian.

Tyhjiö on tarina hapuilevasta näyttelijästä (Laura Birn) ja kipuilevasta kirjailijasta (Tommi Korpela), joiden parisuhde on pelkkää vaikeilua. Birn ja Korpela tekevät hienot roolisuoritukset, mutta etenkin elokuvan rytmitys ja leikkaus saa huumorin uppoamaan.

Elokuva ottaa kantaa (hieman irrallisesti) naisnäyttelijöiden epätasa-arvoiseen asemaan ja kertoo keskiluokkaisen luovan luokan maailmantuskasta osuvalla tavalla. Lähes talkoovoimin tehty ja pienellä rahalla kuvattu elokuva onnistuu kuitenkin saavuttamaan sellaista vilpittömyyttä, mitä moni suomalainen leffa ei. Tyhjiö on tähän mennessä Salmenperän paras ohjaustyö.

Arvosana: 4/5