Tjenare mannen!

Solsidan (FLX, Jarowskij AB)

Mikä olisikaan parempi tapa viettää sunnuntaita kuin katsoa valkokankaalta televisiosarja Solsidanin filmatisointia, ja siinä samalla Ruotsin tv-historian ehkä veemäisintä naapuria, Henrik Dorsinin näyttelemää Ove Sundbergia?

Aivan, ei mikään.

Moni filminnös kompastuu televisiosarjan juonen sovittamisen perustavanlaatuisiin ongelmiin, joista katsoja on samaa mieltä kuin haminalainen sylinterimies Summan tehtaan lopettamispäätöksestä vuonna 2007.

Solsidan on kuitenkin erilainen, aivan loistava, jos en nyt paremmin sanoisi. Nauroin ääneen useaan otteeseen ja lässytin söpöille jutuille. Olin jo käpertyä vierustoverini kainaloon kunnes havahduin avovaimoni istuvan toisella puolellani. Mielessäni vietin nimittäin kalsaripäivää kotisohvalla.

Koko potin korjasi kuitenkin Ove, ja tämä oli Ove².