Hengittävä ja harkittu kokonaisuus

Aili Ikonen: Piirrä minut (Groovy)

Aili Ikosen toisen sooloalbumin musiikki ja tekstit kuulostavat varsin harkituilta pitkine linjoineen ja nyansseineen. Ensimmäistä albumia Laulan vaivasivat kaikessa moitteettomuudessaan lastentaudit. Levyn tunnelma tavoitteli kepeyttä, mutta jätti kylmäksi.

Lauluntekijänä Ikonen on hiukan vakavoitunut, mikä on vain hyvä asia. Toisaalta sellaiset kepeämmät rykäisyt kuten Nuori vapaa nainen toimivat nyt paljon paremmin kuin esikoisella, mihin lienee syynä henkilökohtaisuuden mukanaan tuoma tarttumapinta. Ikonen on nimittäin maininnut oman kädenjäljen ja vision kuuluvan enemmän kuin aikaisemmin.

Kyseessä on suomalaisen jazzlaulun varteenotettavimpia tekijöitä. Silti Piirrä minut ei keskity kumartelemaan pelkästään laulun suuntaan, vaan groovaavan taustayhtyeen rooli on näkyvä ja tärkeä. Instrumenttien sooloiluille on annettu mukavasti tilaa.