Jyväskylän yliopiston e-tenttimahdollisuudet lisääntyvät huhtikuussa, kun X-rakennukseen avataan uusi e-tenttitila. Tarkasta avautumisajasta tiedotetaan opiskelijoille myöhemmin.

Saliin X150 sijoittuvaan e-tenttitilaan tulee 18 tietokonetta. Uudelle tilalle on tarvetta, sillä tällä hetkellä yliopiston e-tenttikapasiteetti on liian pieni, kertoo Jyväskylän yliopiston opintopalvelujohtaja Mari Ikonen.

Kirjaston 12 koneen e-tenttitila on lukuvuoden ruuhka-aikoina joulu- ja toukokuussa niin ylikuormittunut, ettei vapaita tenttiaikoja tahdo löydy. Jyväskylän yliopistossa suoritetaan vuosittain noin viisi tuhatta e-tenttiä.

“Jyväskylän yliopistossa on myös jääty jälkeen e-tenttitilojen määrässä verrattuna muihin Suomen yliopistoihin”, Ikonen toteaa.

Ikosen mukaan pieni kapasiteetti on rajoittanut yksiköiden mahdollisuutta tarjota sähköistä tenttiä. Joillakin kursseilla e-tenttiä ei ole voitu siitä syystä tarjota.

“Myös opiskelijat kysyvät joustavia tenttimahdollisuuksia”, Ikonen sanoo.

E-tenttitila on avoinna keväällä 2017 maanantaista perjantaihin kello 8-20 ja lauantaisin kello 8-16. Aukioloa pyritään laajentamaan syyslukukauden alkuun mennessä.

Uudesta e-tenttitilasta toivotaan joustavuutta etenkin kesällä tenttimiseen, jota kirjaston aukioloajat ovat hankaloittaneet.

“Tarkoitus on, että jatkossa kesällä olisi mahdollisuus tehdä tenttejä myös lauantaisin”, yliopiston IT-palveluiden suunnittelija Hannele Rajaniemi kertoo.