Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto käsittelee tänään torstaina aloitetta, jonka mukaan JYYn pitäisi tarjota tapahtumissaan vain vegaanista ruokaa. Aloite tuli JYYn vihreiltä opiskelijoilta, ja Jyväskylän yliopiston vihreä vasemmisto kannattaa sitä.

Aihe on herättänyt jo etukäteen vilkasta keskustelua niin Facebookissa kuin Jodelissakin. Esimerkiksi Jyväskylän keskustaopiskelijat totesivat Facebook-päivityksessään, että JYYn pitäisi vegaanisen ruuan sijaan tarjota kotimaista lähiruokaa, ja Luonnontieteilijöiden edustajistoryhmä asettui keskustaopiskelijoiden kannalle.

Ylioppilaskunnan puheenjohtaja Eyüp Ylimaz muistutti edustajistoa etukäteen siitä, että tunteita herättävän aiheen käsittelyssä täytyy muistaa kunnioittava ja rakentava sävy.

”Halusin korostaa sitä, että vaikkei ole samaa mieltä, täytyy kunnioittaa toisten mielipiteitä. On tärkeää, että edustajisto voi keskustella vaikeistakin aiheista”, Ylimaz sanoo.

Hän uskoo, että illan aikana kuullaan hyvää, rakentavaa keskustelua.

”Niin poliittisten kuin sitoutumattomienkin edustajistoryhmien erot tulevat varmasti esille.”

Edustajiston kokous alkaa Ilokivellä tänään torstaina 26.1. kello 17.15. Vegaaniruoka-aloitetta käsitellään kokouksen loppupuolella. Kokousta voi tulla seuraamaan paikan päälle. Radio Hear lähettää kokouksen suorana, ja Twitterissä aiheesta keskustellaan hashtagilla #JYYedari.

[poll id=”12″]