Pennut asekauppiaina

Todd Phillips: War Dogs (Green Hat Films)

Kun kaksi reilut parikymppistä pilveä polttavaa nuorukaista saa 300 miljoonan dollarin asekauppasopimuksen Pentagonilta, tarina suorastaan vaatii päästä valkokankaalle. War Dogs kertoo juuri tuon tarinan kaikessa hulluudessaan.

Elokuva muistuttaa sanomaltaan hiukan takavuosien Lord of War -elokuvaa, mutta huomattavasti valoisampana versiona. Ohjaaja Todd Phillips tuli tunnetuksi Kaamea kankkunen -elokuvista, mikä näkyy myös War Dogsissa. Huumori on yhtä sekoilevaa, joskin ei aivan yhtä päällekäyvää.

Jonah Hill on loistovalinta laskelmoivaksi asekauppiaaksi, jonka tavoitteena on rikastua keinolla millä hyvänsä. Toinen pääosan esittäjistä, Miles Teller, tekee myös tasaisen varman roolisuorituksen.

Elokuva tarjoaa parit naurut ja sopii hyvin leppoisaan arki-iltaan.