Udi Aloni | Israel/Saksa/Yhdysvallat | 2016 | 95 min
Kampus Kino ti 4.10. klo 18

Kareem ja Manar ovat palestiinalaisia muusikoita ja asuvat Israelissa pikkukaupungissa Tel Avivin lähellä. Julkisvalta ja valtaväestö ei kohtele vähemmistöjä aina kohtuullisesti, mutta hiphopin voimalla he taistelevat vääryyksiä vastaan.

Junction 48 on kantaaottava musiikkielokuva, joka sijoittuu näin suomalaisesta näkökulmasta virkistävään miljööseen. Tai no, melko ankeaan miljööseen, mutta täällä päin harvemmin nähtyyn. Tarinallisesti leffa on kuitenkin varsin perinteinen rakkaus- ja kasvutarina, vaikeuksien kautta voittoon ja kohti parempaa tulevaisuutta. Jos tarina sijoittuisi Yhdysvaltoihin, se ei olisi erityisen kiinnostava, mutta nyt se kohoaa keskinkertaisuuden yläpuolelle jo pelkän tapahtumapaikkansa ansiosta. Ja onhan tuo arabialainen räppi ihan jännän kuuloista.

Arvosana 3/5