Peruskorjatun Ilokiven ruokasalissa syödään toistaiseksi metelissä. Melu nousee kovaksi, koska tilassa on käytetty paljon kovia pintoja. Suunnitteluvaiheessa katsottiin, että ruokasalissa voi kaikua enemmän kuin esimerkiksi toimistoissa tai neuvottelutiloissa.

”Siinä on menty helppo puhdistettavuus ja kestävyys edellä, ja toisaalta tila on aika matala”, JYY-Palvelujen kiinteistöpäällikkö Kimmo Moilanen kertoo.

 

Meluongelmaa ollaan korjaamassa ”mahdollisimman pian”. Tarkka aikataulu ei kuitenkaan ole tiedossa. Päätyseinille lisätään akustiikkalevyjä. Kaikumista hillitään lisäämällä tilaan irtoverhoja.

Irtoverhot ovat olleet suunnitteilla koko ajan. Verhot hillitsevät melua ja niiden avulla voidaan myös muokata tilaa erilaisiin tapahtumiin sopivaksi. Ilokivi on auki maanantaista perjantaihin kello 10.45–16.45.