paskakotiseutunettiin

 

Hämeenlinna eli tuttavallisemmin Hämpton on siin Tampereen ja Hesan välissä. Teininä kirjotin esseeseen, että parasta Hämeenlinnas on se, et sielt pääsee nopeesti pois. Sitä ne varmaan ajatteli sillon 1862 ku Suomen eka junarata avattiin välille Hämpton–Hesa.

Ei sovi myöskään unohtaa, et Hämppä on Etelä-Suomen läänin pääkaupunki. Voitettiin noi hesalaiset siinä. Siitä sit ei niin paljo tartte puhuu, et läänit lakkautettiin vuoden 2010 alussa.

Vuotta aiemmin jouduttiin kokemaan myös toinen raskas tappio, ku Renko liitettiin Hämikseen. Siellä oli toi kunnallispolitiikka vedetty vielä huonommin ku meil. Renko on Hämeenlinnalle vähän ku Turku Suomelle, joten voitte kuvitella et vähän kirpas.

 

Jos Hämpton voi jollain lesoilla, niin musiikilla. Meillä oli Goodman ja Sibbe, ennen ku Jäke omi jälkimmäisen jollain tylsällä Ainolalla. Meillä sentään on Jannen synnyinkoti. Tyhjentyneen ostarin takapihalla, mut silti.

Jos ette tienny, niin Hämeenlinna on myös maailman Sibelius-pääkaupunki. Ite me se titteli keksittiin, ku kukaan muu ei vielä ollu tajunnu ottaa sellast käyttöön.

Irwin anto nimensä uudelle Goodman-ostoskeskukselle, joka rakennettiin motarin katteelle. Sen katteen piti kaupunginisien mielest olla vetonaula, joka saa porukan pysähtymään ajomatkalla. Ne ei varmaan tajunnu, et alle tunnin matkan pääs on vähän paremmat ostarit esim. Lempääläs.

Nykyään katteella saa parkata auton ihan rauhassa. Kate tunnetaan parhaiten rumasta tunnelista, josta saattaa millon tahansa pudota sellattei kattolaattoja.

Hyvämiehen ostoskeskus tyhjensi keskustan eli kävelykatu Reskan kokonaan. Kaikki aina kysyy, et miks sitä sanotaan Reskaks, mut mä en tiedä. Hämisläisille reska on kuitenki synonyymi kaikille kävelykaduille.

 

Urheilu meilt ei sit meinaa sujuu. Meil on kyl toi Pallokerho, mutta ei ne jäkikset yleensä mitaleja kotiin tuo. Mut onhan niillä tietty cool ritarilogo, mikä ei oo ihan itsestäänselvyys.

Graafinen suunnittelu ei meinaa oo Hämptonis ihan hallussa. Jos ootte nähny Sunny Car Centerin logon, voitte todeta että apinakin tekis paremman. Apina saattas myös kehitellä paremman bisnesidean.

Jättimäisest autotavaratalost pystytettiin vaan mainostolppa, vaikka niin saatiin rahaa Sambian entisen pressan leskelt. Mut kerranki Hämpäst kirjotettiin muissakin lehis ku Hämärissä! Tavattiin joka kerta Reskalla ku niin kävi.

SCC:n torni alkaa olla kuuluisampi rakennus ku toi meidän linna, joka ei oikeen kiinnostanu ketään menneinä vuosisatoinakaan. Puolustuslinnaks rakennettuun tönöön ei melki kukaa jaksanu hyökätä.

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Palstan kirjoituksia voi lukea myös Paska kotiseutu -nettikartalla.