Alvar Aallon suunnittelema ylioppilastalo Ilokivi on valmistunut vuonna 1964. Kuvat: Matti Parkkinen
Alvar Aallon suunnittelema ylioppilastalo Ilokivi on valmistunut vuonna 1964.

Remontti on valmis ja legendaarinen Ilokivi on jälleen auki ja opiskelijoiden käytössä.

Ilokiven kokki Kati Ukkonen pesee kippipataa. Ravintolan keittiön kaikki laitteet on uusittu.
Ilokiven kokki Kati Ukkonen pesee kippipataa. Ravintolan keittiön kaikki laitteet on uusittu.

Uusi opiskeluvuosi käynnistyy uusituissa tiloissa myös ylioppilastalo Ilokiven osalta. Rakennuksen peruskorjaus on valmistunut, ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan toiminta siirtyy evakkovuoden jälkeen jälleen tuttuihin tiloihin.

Keskeinen osa uusitun Ilokiven toimintaa on luonnollisesti lounasravintola, joka aukaisi ovensa 24. elokuuta. Uusitussa lounasravintolassa on 230 ruokailupaikkaa. Lisäksi takapihan puolelta löytyy 116 ulkoruokailupaikkaa. Ravintolan laajuus remontin jälkeen on 322 neliömetriä. Ruokailusalin päätyyn tulee lisäyksenä pieni baaritiski.

Tilaa on siis tullut huomattavasti lisää, sillä ennen remonttia ravintolan pinta-ala oli 281 neliötä ja maksimaalinen henkilömäärä 245.

Ilokiven peruskorjauksen arvonlisällinen kustannusarvio oli noin 8,7 miljoonaa euroa. Ilokiven peruskorjaus käynnistyi 1. kesäkuuta viime vuonna. Remontin pääurakoitsija oli Peab Oy.

”Ravintola on vanhalla tutulla paikallaan. Eteisaulaa laajennettiin ja ruokailutilaa kasvatettiin. Uusitut tilat ovat aiempaa valoisammat ja raikkaammat”, JYY-palveluiden kiinteistöpäällikkö Kimmo Moilanen kertoo.

Ravintolan keittiön kaikki laitteet uusittiin remontin yhteydessä.

 

Hanna Toppi saapui Ilokiveen syömään lounasravintolan ensimmäisenä aukiolopäivänä keskiviikkona 24. elokuuta. Kuvat: Matti Parkkinen
Hanna Toppi saapui Ilokiveen syömään lounasravintolan ensimmäisenä aukiolopäivänä keskiviikkona 24. elokuuta.

Ilokiven peruskorjaus tuli ajankohtaiseksi, kun vuonna 1964 valmistunut rakennus alkoi tulla käyttöikänsä loppuun. Edellisen kerran rakennusta on paikkailtu 90-luvulla.

”Rakenteiden ja tekniikan vanheneminen vaati tämän remontin. Eteisaulaa laajennettiin alkuperäiseen kokoonsa ja katon puupanelointi tuotiin takaisin. Tässä oli iso työ, mutta lopputulos näyttää mielestäni oikein komealta”, Moilanen toteaa.

Ylioppilastalo on Alvar Aallon suunnittelema, ja remontti tehtiin yhteistyössä Aalto-säätiön kanssa.

”Ilokiven toimintaa palaa nyt normaaliin muotoonsa. Alakerran uusituista tiloista löytyy monitoimitilaa, ravintolaa ja leffateatteria”, Moilanen kertoo.

 

JYYn hallituksen puheenjohtaja Lasse Heikkilän mukaan alakerran varauksia voi alkaa jo kysellä.
JYYn hallituksen puheenjohtaja Lasse Heikkilän mukaan alakerran varauksia voi alkaa jo kysellä.

Ylioppilaskunnan hallitus ja asiantuntijat sekä Jylkkärin toimitus ovat myös siirtyneet uusiin toimistotiloihin Ilokivelle. Jäsenpalveluasioihin ja muihin kysymyksiin saa siis jatkossa vastauksen Ilokiven ensimmäisestä kerroksesta. JYYn väliaikaisissa tiloissa Gummeruksenkadulla ei enää ole opiskelijatoimintaa.

”Ilokivi on opiskelijatoiminnan sydän ja sielu, keuhkot ja vähän myös maksa”, Ilokiven merkityksen JYYlle kiteytti toiminnanjohtaja Mari Kröger.

Ilokiven viralliset avajaisbileet järjestetään 16. syyskuuta. Alakerran ravintolatiloissa toiminta alkaa jo ennen virallisia avajaisia.

”Alakerran ravintolatilan varauksia voi siis jo alkaa kysellä”, JYYn hallituksen puheenjohtaja Lasse Heikkilä toteaa.