Lantalaiset valittaa koko ajan säästä. Se on ihan sama sattaako vai paistaako nii ikinä ei oo hyvä. Ihan turhaa märisevät. Net ei ymmärrä yhtään mitä mie olen joutunu kokemaan! Talavella on nii kylymä, että jos kuolaa pilikkihaalariin, nii se jäätyypi heti kiinni, eikä saa ennää vetskaria auki ko pittää käyä kusella. Ja koko ajan on ihan säkkipimiää ulukona. Tekkeepi mieli vaan nukkua. Ja sitte ko on valaveilla nii pittää ryypätä, ettei masennu. Ja kesätki on monesti niin kylymiä, ettei ees hillat ehi kypsyä. Ja helevetti ko aurinko räköttää koko ajan yötä päivää nii ettei saa unta. Sillonki pittää ryypätä, ettei masennu.

Eikä Ivalossa oo ees mittään nähtävää. Kirkko on kuulemma jonku lantalaisen arkkitehin ylypeyen aihe. Mutta oikiasti se on helevetin ruma. Se näyttää ihan hyppyrimäeltä, johon on vaan lyöty ristinmuotonen tikku päälle. Muusikot kyllä kehhuu, että kuulostaapi hyvältä ko soittaa siellä. Mutta mie en siitä tiiä ko en ossaa ees joikata. Tai ossaan mie ehkä kännissä, mutta sillon saapi saamelaisilta turpaan ko ei muka ole oikiaa joikua. Ja sitte pittää taas ryypätä, ettei masennu.

Jos Lapin hulluus kuitenki iskee, nii semmonen lokistinen homma, että Ivalossa ei oo ollenkaan rautatietä. Eikä sitä oo vissiin ikinä tulossa. Oishan se makia ko sais nukkua yöjunassa vielä monta tuntia Rollon jäläkeen. Mutta mie vähän luulen, että ihiminen kävelee ennemmin Marssissa. Lentokonneet kyllä kulukee, mutta vaan isolle kirkolle tai sitte johonki Parriisiin, jos ottaa semmosen äkkilähön ko sartterit lentää takasin. Mutta ko mie en oo menossa mihinkään Parriisiin vaan Jyväskyllään! Ja se kestää ihan helevetin kauan ko pittää mennä pussilla. Ja sitte pittää taas ryypätä, ettei masennu.

Ja ko kukkaan ei kuitenkaan tiiä missä Ivalo sijjaittee, niin mie teen semmosen elleen niinkö oisin ampumassa itteäni suuhun. Ja sitte otan huikan pullosta, etten masennu. Ko ihimiset on niin pöljiä, ettei tiiä mistään mittään!

 

Paska kotiseutu -juttusarjassa eri paikkakunnilta tulevat opiskelijat haukkuvat kotikuntansa omalla murteellaan. Palstan kirjoituksia voi lukea myös Paska kotiseutu -nettikartalla.

 

Lue lisää:

Elethään ko pellossa (12.2.2015)

1015 km (24.4.2014)