Vakuuttava Oscar-voittaja

Spotlight

Spotlight kertoo tositarinan Boston Globe -sanomalehden toimittajista, jotka paljastivat katolisen kirkon järjestelmällisen ja rikollisen toiminnan, jossa kirkon papit käyttivät seksuaalisesti hyväkseen tuhansia lapsia. Katolisen kirkon johto puolestaan keskittyi ainoastaan pedofilian peittelyyn ja kirkon maineen suojelemiseen. Elokuva on sarjassaan yksi kaikkien aikojen parhaista teoksista. Oscar-voitto saattoi olla pienoinen yllätys, mutta elokuva ansaitsee kyllä kehunsa.

Kerronta etenee sujuvasti, kun toimittajat tekevät juuri sitä mitä toimittajien kuuluu tehdä, eli selvittävät faktoja ja tonkivat tietoja eri lähteistä. Elokuva ei sorru liioitteluun tai ylidramatisointiin vaan pysyy asiassa.

Tärkeimmissä rooleissa nähdään tunnettuja näyttelijöitä, joista kukaan ei nouse muiden yläpuolelle. Toisaalta tämä palvelee elokuvan kokonaisuutta, sillä kyseessä ei ole perinteinen sankaritoimittajista kertova tarina.

Erittäin aito ja koskettava kuvaus journalismista parhaimmillaan. Teoksesta välittyy se, että tosimaailman toimittajat olivat tiiviisti mukana elokuvan kuvauksissa.