Kaupungin elävöittäjä

Alvar Aalto -museo

Yliopiston edustuspytinki Ruusupuiston tupsahtaminen aivan Alvar Aalto -museon kupeeseen antaa yliopistolaisille hyvän tilaisuuden perehtyä kunnioitetun arkkitehdin elämään ja tekoihin. Pienen museopiipahduksen voi sovittaa vaikka loppuviikon opintojen huilitauoksi, kun museoon on perjantaisin ilmainen sisäänpääsy.

Yhteen avaraan tilaan sijoitettu pienimuotoinen näyttely tarjoaa laajan otoksen Aallon urasta. Alvar Aallon arkkitehtuuria, astioita ja huonekaluja esittelevä näyttely sivuaa myös kevyesti muita aikakauden merkkihetkiä. Kiinnostavimpia ovat kuitenkin arkkitehdin yksityiselämää valottavat dokumentit, kuten kymmenvuotiaan Aallon piirtämä omakuva.

Kritiikkiä museo – ja samalla rakennuksen suunnitellut Aalto itse – ansaitsee luotaantyöntävästä julkisivustaan. Etenkin talvihämärällä valaisematon ja ikkunaton edusta saa vieraan epäilemään, onko hän kävellyt vahingossa väärälle puolelle taloa.

 

Lue lisää:

Arvio: Keski-Suomen museo (21.1.2015)

Aallon Akropoliksessa (18.4.2013)