vallaton

Opiskelijat halutaan yhä nopeammalla tahdilla ulos yliopistosta – mieluiten valmistuneina. Jotkut meistä eivät ymmärrä tätä oikein sitten millään. Nämä dinosauruksiksikin kutsutut ikiopiskelijat eivät tajua poistua yliopistosta vaikka millainen opiskelua kuristava meteoriitti iskisi.

JYYsaurukset tarrautuvat Ilokiven kaiteisiin ja selviytyvät kerta toisensa jälkeen uuden opiskelijasukupolven vyörystä. Ketkä ovat vuoden 2015 vaalien (henkisesti) vanhimmat ja kokeneimmat ehdokkaat? Vallaton listasi JYYn elävät fossiilit.

Vallaton suosittelee äänestäjälle erityistä tarkkaavaisuutta näiden liskojen kanssa. Jos jotkut johtavat vaaliliittoja ja vaikuttavat taka-alalla, ne ovat nämä henkilöt. Lopullinen arvio ryhmän fossiilisesta arvosta annetaan Dinosaurus-pistein. Mitä enemmän vuosia sitä parempi.

 

Alvarin Unioni

halme

Hei oikeasti, eikö teillä oo yhtään fossiilia mukana? Luulisi nyt humanistikukkulalta edes joku dinosaurus löytyvän näihin vaaleihin? Taimo Halme, tuo parta ei huijaa ketään. Ei hyväksytä. Vai yritättekö te muka oikeasti väittää, että teillä on näissä vaaleissa kaikki täysillä mukana, eikä kukaan ole pelkästään listan jatkona? Huh-huh! Jo sitä on aikoja eletty!

Dinosaurus-pisteet: 500 vuotta

 

Keskusta

silvasti

Silja “koulutuskuva” Silvasti

 • Ei vielä varsinainen dinosaurus, mutta niin pikaista kiitotietä Silvasti on edennyt ylioppilaskuntapolitiikassa, että ansaitsee jo dinosaurusmerkkinsä. Silvasti on vaikuttanut viime vuoden yo-kuntapolitiikan pyhimmässä, eli SYL:n hallituksessa ja toimii nyt myös sosiaalisihteerinä SYL:ssä. On se vallan hienoa, että Silvastilla löytyy aikaa vielä JYYn edustajiston kokouksissa käyntiin!

Dinosaurus-pisteet: 1500 vuotta

 

Demarit

huumonen

Hanna “Hiilet” Huumonen

 • Hanna tunnetaan kiivaana retoriikan asiantuntijana, ahkerana liikkujana ja intohimoisena “hiillostajana”. Haistatko tuon? Ihan kuin nuotio palaisi Ilokivellä! – Ei hätää, Hanna veti vain hiilet. Maailma on pelastettu.

Dinosaurus-pisteet: 4000 vuotta

 

Kokoomus

heiska

Eetu Heiska

 • Vuonna 2012 edustajiston puheenjohtajana toiminut Heiska tunnetaan mukavana jutustelijana. Vähän liiankin hyvin. Eetu, oliko sulla jotain asiaakin?

Dinosaurus-pisteet: 10 000 vuotta

 

 

Luonnontieteilijät (Luoti)

ruuth

Janne Ruuth

 • Kolmas vai neljäs kerta? Ei varmaa tietoa ja tuskin Ruuth itsekään muistaa. Tämä evoluutiobiologi on mukana vuodesta toiseen, mutta syy on selvä: Ruuth jakaa Vallattoman kanssa intohimoisen suhtautumisen fossiileihin ja mikäpä sen parempi paikka tutkia jäänteitä historiasta kuin edustajisto.

Dinosaurus-pisteet: 12 000 vuotta

 

Vihreät

ylikulju

Kyösti “Ikivihreä” Ylikulju

 • Neljäs kerta toden sanoo. Ylikulju on ansioitunut yläkaupungin kulttuuriasioissa ja on jo pitkään hoitanut ylioppilaskunnan kokousten äänittämistä radioon. Onko Kyösti valmis vielä radioimaan lähetyksiä koko seuraavan kahden vuoden ajan, kun on kerran ehdolla, vai onko tämä vain sumutusta? Onko Ylikulju lopultakin tarjoamassa valtikkaansa eteenpäin? Täyttääkö tämän vaalikauden aikana joku Kyöstin radio-saappaat? Nähtäväksi jää.

Dinosaurus-pisteet: 300 000 vuotta

 

Jyviva

huttunen

Marjukka “ei se toimitusjohtaja” Huttunen

 • Huttunen ei jätä vaaleja käymättä. Se on selvää. Tämä kaupunginvaltuustossa uraa tekevä vassari ei jätä mitään vaaleja käymättä. Olipa kyseessä kaupunginvaltuusto, eduskuntavaalit tai edustajistovaalit, Huttunen löytää tiensä listalle.

 

 

lahdenmäki

Matti “comeback-kid” Lahdenmäki

   • Lahdenmäki tekee paluun useamman vuoden hiljaiselon jälkeen. Missä lienee mies luurannut viime vuodet? Onko niin, että tämä vuoden 2010 JYYn hallituksessa mukana ollut veikkonen on palaamassa kampukselle? Mitähän tästäkin seuraa? Vai ovatko elämän kylmät realiteetit tulleet vastaan ja gradu on nyt saatava tehtyä? Mikäpä sen parempi motivaattori käydä kampuksella kuin edustajiston kokous.

Honorable mentions: Samuel Lindholm

Dinosaurus-pisteet: 1 000 000 000 vuotta

 

Pörssi&Dumppi

jokinen

Kalle “One more time” Jokinen

    • Huhu kertoo, että kun Ilokivi meni remonttiin, Jokinen jouduttiin viimeisenä raahaamaan Ilokiven kellarista ulos. Pari seinääkin siinä rytäkässä taisi kaatua. Tämä mies ei hevillä lähde tästä instituutiosta. Useamman kauden edaattori ja hallituksen puheenjohtajana v. 2012 toiminut sekä viimeisimpänä yliopiston hallituksen opiskelijajäsenen virkaa toimittanut Jokinen ei paljon esittelyjä kaipaa. Mutta varokaa vaan, voi olla, että tämän miehen passittamiseksi ulos Ilokiveltä tarvitaan todennäköisesti edaattorin karkoituspykälä JYYn sääntöihin, hillomunkki ja avaimet uuteen Audiin. Jos nämä eivät tepsi, ei sitten mikään.

 

viitamaki
Mikko “Biisoni” Viitamäki

     • Sikäli jos Vallattoman tiedot pitävät paikkaansa, on Viitamäki jo viidettä kertaa ehdolla. Huhheijaa! Hattu päästä!

Honorable mentions: Jenna Anttonen, Sanna Koistinen ja Ville Ranta

Dinosaurus-pisteet: 4 miljardia vuotta

 

Jäikö joku elävä fossiili Vallattomalta huomaamatta? Ilmiantakaa välittömästi kommenteissa!