Vaikuttavaa kauhuromantiikkaa

Jyväskylän kaupunginteatteri: Jekyll & Hyde

Robert Louis Stevensonin mestariteoksen musikaaliversiosta on nähtävissä uusi suomennos Jyväskylän kaupunginteatterissa. Kauhuromanttisessa tarinassa tiedemies Henry Jekyll testaa itseensä kehittämäänsä kemikaalia, ja tulee näin luoneeksi itselleen paholaismaisen sivupersoonan, Edward Hyden.

Keväästä asti mainostettu musikaali täyttää odotukset: esitys on mahtipontinen ja vangitseva.  Vaikka musikaalin kesto on suhteellisen pitkä (n. 2 h 50 min väliaikoineen), tiivistämisen varaa ei juuri löydy.

Esityksen kokonaispituudesta noin 70% on musiikkia, mutta kerronnan sujuvuus ei kärsi musiikin tähden kertaakaan ja vaikuttavat koreografiat pitävät hengästyttävän energisyyden yllä myös musiikkiosuuksien aikana. Vakuuttaa jopa musikaaleja vieroksuvan katsojan.