Ilkikurista fuusiotykittelyä

The Husband: 2007-2015 (Texicalli Records)

Huimana liveyhtyeenä tunnettu The Husband onnistuu myös levyllä. Kitaristi Varre Vartiaisen luotsaaman superkokoonpanon biisit ja groove ovat riittävän vahvatasoisia kannattelemaan paikoin hyvinkin kahjoista ideoista kasattua kokonaisuutta.

Musiikki on täynnä erilaisia sitaatteja ja tyylialluusioista. Jo levyn nimi ja kannet viittaavat The Beatles -yhtyeen punaiseen ja siniseen kokoelmalevyyn. James B -kappaleen funk-motiivi kumartaa James Brownin suuntaan. Libyan kromaattinen ja ilkikurinen fuusiotykittely ilmentää parhaiten yhtyeen omaa huumorintajua. Muutamassa kappaleessa kuullut Marzi Nymanin nonsense-lauluosuudet vetävät hymyn huulille.

Paria tyhjänpäiväisempää kappaletta lukuunottamatta oikein mainio jazzrock-levy.

“The Husband on Suomen kovatasoisin bändi. Mikä parasta, myös musiikki toimii.”