Yliopiston historiaa ja taidetta esittelevä näyttely aukeaa jälleen, vuosien remonttipakolaisuuden jälkeen. Pääsimme kurkistamaan kulissien taakse näyttelyn rakennustöihin Seminarium-rakennuksessa. Avajaisia vietetään 21.11.

Nukketaiteilija Piitu Nykoppin tekemien hahmojen yllä on yliopistolla nähtyä vaatetusta eri vuosisadoilta. Edessä yliopiston verryttelyasu, takana tutumpi haalari. Esillä on myös mm. lehtoreiden ja tohtoreiden asuja.
Intendentti Pirjo Vuorinen esttelee museon perusnäyttelyn keskelle rakennettavaa aikajanaa yliopiston historiasta.
Fonetiikan opetuksessa käytetty koje on yliopiston ensimmäinen tutkimuslaitteisto.
Näyttelyä varten käytiin alusta alkaen läpi museon kokoelmat, sillä edellinen perusnäyttely oli 1960-luvulta. Museologian opiskelija Silvia Rinne on yksi suureen urakkaan osallistuneista.
Keräilijä Jorma Tissari lahjoitti suuren taidekokoelmansa yliopistolle vuonna 1984. Nyt teokset näkevät päivänvalon vuosien tauon jälkeen. ”Keräilijän kodissa” on esillä 1900-luvun puolivälin suurten suomalaisten taiteilijoiden teoksia.
Museon yhteyteen avataan myös kaikille yliopistolaisille tarkoitettu olohuone. Entisessä opettajainhuoneessa voi muun muassa tutkiskella vanhoja yliopistolla kirjoitettuja oppikirjoja ja uusimpia väitöskirjoja.
Olohuoneessa on esillä seminaarin johtajaopettajan Juho Jussilan kehittämiä klassikkoleikkikaluja.
Pienessä kaupassa on tarjolla yliopistoon ja sen historiaan liittyvää tavaraa.