Luonnontieteilijät eivät ole toistaiseksi osallistuneet kumpaankaan järjestettyyn vaalipaneeliin, ei maanantaiseen Puolueen paneeliin eikä liioin tiistaiseen JYY:n paneeliin kirjastolla. Avoimessa Facebook-ryhmässä Antti Väisänen toteaa “ Meh. Vastatkaa vaan että luonnontieteilijät ovat arvioineet, että paneeliin osallistumisesta saatu hyöty suhteessa käytettyyn aikaan ei ole laskennallisesti järkevää. Ja tottahan se on.”

Vallaton toki ymmärtää, että vaalipaneelit eivät tavoita läheskään kaikkia äänestäjiä. Nekin, jotka jaksavat paneeleissa ravata, äänestävät todennäköisesti kuitenkin ehdolla olevaa kaveriaan. Muut arpovat (ja arpajaisethan ne tällä kertaa melko lailla ovatkin) vaalikoneesta jonkun edes vähän itsensä kanssa samaa mieltä olevan.

Tuntuu silti kummalliselta, että viime vaalien voittajaryhmä ei saa parinkymmenen ehdokkaan joukosta yhtään edustajaan vaalipaneeliin, kun jopa Kristillisten kahden miehen tiimistä on löytynyt edustaja molempiin järjestettyihin paneeleihin. Onko ryhmä niin voitonvarma, että kampanjointia pidetään turhana ajanhukkana? Vai onko Seminaarinmäki niin korkea, ettei ylistöläinen sitä kykene ylös kiipeämään?

Myöskään Pörssi & Dumpin edustajaa ei kirjastolla näkynyt, vaikka Puolueen paneeliin he osallistuivatkin. Ilmeisesti P & D luottaa omien kannatukseen sen verran vahvasti, että ei näe tarpeelliseksi edes yrittää vakuuttaa muiden pääaineiden opiskelijoita.

Viime vaaleissa kaivettu jakolinja niin sanottujen poliittisten ja sitoutumattomien ryhmien välillä näyttäisi siis tänä syksynä olevan syvenemään päin. Asiaa tuskin edistää ainakaan se, että osa ainejärjestötaustaisista ryhmistä pysyttelee poteroissaan omilla kampuksillaan.

Ja jos nyt jäi mietityttämään, mitä eroa näillä kahdella blokilla oikein on, olkaa huoleti, Vallaton palaa asiaan seuraavassa bloggauksessa.

Korjattu klo 9.32. Antti Väisänen ei ole ehdokkaana vuoden 2013 edustajistovaaleissa.