JYYn ensimmäinen virallinen vaalipaneeli pidettiin tiistaina 29. lokakuuta yliopiston pääkirjastolla. Vaalitentissä oli läsnä yhdeksän eri vaaliliittoa: Kristilliset opiskelijat (Atte Vallinen), Jyviva (Aapo Pöyhönen), Pressure & Poikkitieteilijät (Olli Vainio), YK-edari (Sanni Marjanen), Mitävittua-kerho (Janne Nurmela), Jyväskylän Kokoomusopiskelijat (Veera Ylimaunu), Jyväskylän keskustaopiskelijat (Lasse Heikkilä), Grönioni (Anna Kylmänen) sekä Jyväskylän Demariopiskelijat (Noora Luukka). Vaaliliittojen puoluepoliittiset ryhmät luottivat siis kertauksen voimaan, sillä Ylimaunu, Heikkilä ja Luukka edustivat liittojaan myös maanantaisessa paneelissa. Pörssi & Dumpilta ei ollut ehdokasta, kuten ei myöskään Luonnontieteilijöiltä. Viime vaalien vaalivoittaja Luoti ole vielä osallistunut yhteenkään vaalipaneeliin.

Paneelin vetäjänä toiminut Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkinen tiedusteli ehdokkailta heidän mielipiteitään esimerkiksi kehitysyhteistyökysymyksiin, automaatiojäsenyyteen sekä siihen, mitä viime kauden edustajisto olisi voinut tehdä paremmin. Automaatiojäsenyyden poistoa voisivat miettiä KO, MVK sekä JyKo ja nykyistä edustajistoa kritisointiin eniten viestinnän puutteesta.

Lisäksi Mäkinen kävi läpi Jylkkärin taannoisen vaalitentin ja kysyi ehdokkailta tarkennuksia näihin vastauksiin. Mielenkiintoisin oli Keskustaopiskelijoiden Heikkilän vastaus, sillä hänen mielestään JYY voisi ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin, jotka eivät suoraan vaikuta opiskelijoihin. Näin hän vastasi täysin eri tavalla kuin tenttiin haastateltu Anna Pietiläinen. Ristiriitaista oli, että Heikkilä kritisoi juuri Puolueen maanantaisessa vaalipaneelissa sitä, miten sitoutumattomien ryhmien sisällä voi mielipiteissä olla suurtakin hajontaa.

Heikkilän vastaus aloitti jälleen keskustelun sitoutuneista ja sitoutumattomista. Yleisöstä kuulunut kysymys Pressuren ja Poikkitieteiljöiden Aleksi Hernesniemestä ja hänen erilaisista linjauksistaan esimerkiksi kansainvälisten opiskelijoiden ilmaisen koulutuksen suhteen sai Pres & Poik:in Vainion ja JOK:in Heikkilän jopa korottamaan ääntään. Vainio kritisoi sitoutuneita heidän yhteisillä nettisivuillaan olevasta tekstistä, joiden mukaan sitoutumattomia ei kannattaisi äänestää. Hän myös syytti muita ”kuka pelkää persua”- leikistä.

Lopuksi ehdokkaat saivat myös nimetä mieleisimmän ja epämiellyttävimmän hallituskumppanin. Suosikki valikoitui pääasiassa vaalirenkaiden mukaan, kun taas inhokissa päästiin taas keskustelemaan sitoutuneiden ja sitoutumattomien erilaisuudesta. Esimerkiksi Jyvivan Pöyhönen valitsi inhokikseen Pörssi & Dumpin, jolla hänen mielestään ”on selkeä arvomaailma, jota yritetään peitellä”. YK-edarin Marjanen taas valitsi inhokikseen Demariopiskelijat viitaten Luukan maanantaiseen puheenvuoroon, jossa hän oli puhunut ”punavihreästä blokista”. Suosituin hallituskumppani oli Grönioni (valitsijoina Jyviva, JOK ja Demarit), epäsuosituin taas edarivaalien uusin ryhmä Mitävittua-kerho (valitsijoina Pressure & Poikkitieteilijät, JOK ja Grönioni). Valinnoissa oli selvää ristiriistaisuutta, sillä MVK:n Nurmela valitsi suosikikseen juuri Pressuren ja Poikkitieteilijät.

JYYn vaalitentin jatkuvat 4.11. klo 16:15 Mattilanniemessä MaD 259:ssä.