Kansanedustajat ovat korruptuneita omaa etuaan tavoittelevia ihmisperseitä – tätä mieltää tuntuu se Pertsa Perusäänestäjä aina olevan, kun politiikan ottaa Sohwin terassilla puheeksi.
Suomen suurin eläintarha ei suinkaan sijaitse Korkeasaaressa vaan Arkadianmäellä. Siellä ne valehtelevat apinat vievät eläkeläisten bingorahat, opiskelijoiden ryyppyrahat ja lasten taskurahat. Eduskunta ei ole koskaan säätänyt yhtään hyvää lakia. Äänestäminen on turhaa. Demokratia on paskaa.

Olen samaa mieltä. Demokratia on paskaa silloin, kun ketään ei enää kiinnosta yhteisten asioiden hoitaminen, vaan pelkästään niistä nillittäminen. Kritiikki on toki hyväksi, mutta jos se jää pelkästään passiiviseksi ruikuttamiseksi eikä johda mihinkään vaihtoehtoihin, niin se on täysin turhaa. Demokratian toimivuus korreloi suoraan kansalaisten aktiivisuuden kanssa.
On turha odottaa, että joku tulee kysymään sinulta miten asioiden pitäisi olla – sinun täytyy mennä kertomaan se ihan itse, kritisoida ja tarjota vaihtoehtoja.

Samalla on hyvä huomata, että kaikki ehdokkaat ajavat oikeasti parempaa maailmaa, tosin se parempi maailma voi ehdokkaiden välillä olla hyvin erilainen. Äänestäjien tehtävä on valita niistä se paras tai tarjota omaansa tilalle.
Muuan vanha fraasi toimii edelleen – eli nosta se perseesi sieltä penkistä ja ala vaikuttaa. Korkeampien voimien väliintuloa odotellessa voi omia asioitaan alkaa ajaa ihan itse.

JYY ja JAMKO ovat ottaneet yhteyttä Keski-Suomen kansanedustajaehdokkaisiin ja lobanneet heitä sitoutumaan kolmeen vaaliteesiin: maksuttomaan koulutukseen, opintotuen kehittämiseen opintorahapainoitteiseksi sekä opintotuen sitomiseen indeksiin. Jokaiselta puolueelta on löytynyt ehdokkaita, jotka ovat olleet valmiita sitoutumaan teeseihin.
Teeseihin sitoutuneet ehdokkaat voit   pian löytää julisteista, joita levitetään pitkin kampusta. JYY ja JAMKO voivat lobata ja tuoda vaihtoehtoja esille, mutta me emme voi äänestää opiskelijoiden puolesta. Se on jokaisen äänestäjän omalla vastuulla.

Äänestäkää nyt hyvät ihmiset perkele!

Virve Särkkä

Kirjoittaja on JYYn hallituksen jäsen.