11 kansi_jussi_halla-aho web Valtakunnan johtavan maahanmuuttokriitikon viittaa kantavan Jussi Halla-ahon verkkokirjoituksia ruoditaan kokonaisen kirjan verran yhdeksän kirjoittajan voimin. Kirjoittajista pari on Halla-ahon näkemyksien kannalla, loput enemmän tai vähemmän hänen mielipiteitään vastaan.
Osa teksteistä tarjoaa mielenkiintoista pohdittavaa, mutta enimmäkseen lukeminen turhauttaa. Valitettavan monet kirjoittajista sortuvat samaan syntiin, josta he itse kritisoivat Halla-ahoa: he rakentavat kohteensa kärjistetyimmistä älähdyksistä olkinukkeja, jotka täräytetään näyttävästi kanveesiin.
Samalla rakentavat keskustelunavaukset jäävät vähiin, kun sekä puolustajat että hyökkääjät takertuvat mielipiteisiinsä ja yrittävät poimia virheitä toisten sanomisista – sen sijaan, että yrittäisivät ymmärtää vastapuolen ajatuksia. Kyseistä kirjaa, kuten koko maahanmuuttokeskustelua tuntuu leimaavan piirre, ettei kukaan ole koskaan omasta mielestään väärässä. Toiset ovat aina.

Juha Korhonen

”Ilmainen vaalimainos Halla-aholle.”