L-rakennuksen remontti hajauttaa yliopistoliikunnan ja vie liikuntatieteen opiskelijat Hippokselle.

Yliopistoliikunnan suunnittelu on ollut tänä syksynä hankala palapeli koottavaksi. Koska L-rakennus suljetaan syksyllä kokonaan peruskorjauksen vuoksi, on liikuntatoimistolla ollut iso urakka etsiä korvaavia tiloja.
Yliopiston liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino on kuitenkin huojentunut, sillä suurimmalle osalle kursseista ja vuoroista on löytynyt uusi paikka.
”Toimistolla on ollut sydämentykytystä. Nyt alkaa helpottaa, mutta on tässä joutunut töitä tekemään”, Mörä-Leino toteaa.
Tilanne helpottui, kun liikuntatieteen opiskelijat päätettiin siirtää Hippoksen alueelle. Kun liikuntalaiset urheilevat enimmäkseen monitoimitalolla, vapautuu kampusalueen liikuntapaikat muiden opiskelijoiden käyttöön.

Syksyn jumppa- ja tanssituntien määrä säilyy lähes ennallaan, ja ne pidetään kampuksen U1- ja U2-saleissa sekä Ryhtilässä.
Palloiluvuorojen tuntimääristä on jouduttu hieman nipistämään, ja jäljelle jääneet on siirretty Normaalikoulun lukiolle. Poistuvat vuorot ovat Mörä-Leinon mukaan olleet kuitenkin jo aiemmin melko vähäisellä käytöllä.
Ainejärjestöt voivat edelleen hakea vuoroja U1- ja U2-saleihin, mutta arki-iltojen pelit siirtyvät suurimmaksi osaksi viikonlopuille.
Mörä-Leino toivoo, että ainejärjestöt tekisivät yhteisiä hakemuksia, jotta käyttäjiä saataisiin yhdelle vuorolle enemmän kuin kourallinen. Isompi porukka voi saada pidemmän vuoron kolmen vartin sijaan.

Liikunnan rakennuksella sijainnut kuntosali välineineen siirtyy Kortepohjan Emännäntielle. O-taloon tuleva sali on käytettävissä päivittäin aamukuudesta iltakymmeneen.
Mörä-Leino kiittelee ylioppilaskuntaa uuden tilan löytämisestä, ja muistuttaa samalla opiskelijoita kantamaan vastuuta sen käytöstä.
”Toivottavasti homma toimii. Opiskelijoilta odotetaan nyt vastuullista käyttäytymistä, jotta tila ja välineet pysyvät kunnossa.”
Salin käyttöön tarvitaan liikuntatarra sekä kulkukortti, jonka voi pyytää Yliopistoliikunnan toimistosta.

L-rakennuksen peruskorjaus kestää näillä näkymin ainakin syksyyn 2012 saakka. Hippokselle siirtyneiden liikuntatieteen opiskelijoiden lisäksi koko liikunta- ja terveystieteiden tiedekunnan henkilöstö majailee väliaikastiloissa Viveca-yksikössä.

Juha Korhonen
toimittaja(at)jyy.fi